Türkiye’nin En İyi Özel Hastaneleri: Egemed Kuşadası

Türkiye’nin En İyi Özel Hastaneleri: Egemed Kuşadası

Kuşadası Özel Egemed Hastanesi 5300 m2 kapalı alana kurulmuştur. İçerisinde 26 hasta odası, 4 yeni doğan yatağı ve 8 yoğun bakım yatağı bulunur. Bölgenin en kapsamlı hastanelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Toplamda 16 branşta verilen hizmetler, teşhis ve tedavileri güçlendiren modern üniteleri ile son derece başarılıdır.

Kardiyoloji Bölümü

Kalp ve damar hastalıkların teşhis edilmesi, tedavisi ve takibini gerçekleştiren tıp dalı kardiyoloji olarak isimlendirilir. Vücudun en önemli organlarından biri olan kalbin görevi vücuda yeterli oranlarda kan pompalamasıdır. Ancak çeşitli nedenlerden ötürü vücudun ihtiyacı olan kanı pompalayamaması kalpte görülen başlıca rahatsızlık olan kalp yetmezliğine işaret eder. Kardiyoloji bölümü kalp yetmezliği ve aşağıdaki hastalıkların teşhis edilmesinde görev alır.

·         Wolf Parkinson White Sendromu

·         İstemik kalp hastalıkları

·         Periferik arter rahatsızlıkları

·         Ateroskleroz

·         Atriyal fibrilasyon

·         Hipertansiyon

·         Atriyal miksoma

·         Akutkoroner sendromu

·         Kardiyak aritmiler ve arrest

·         Aort yetmezliği

·         Kardiyak ve primer tümör durumları

·         Mitral kapak darlığı ve yetmezliği sorunları

·         Perikard tamponad

·         Trisküspit stenozu

·         Perikardiyal efüzyon

·         Endokart hastalıklar

·         Kardiyomiyopati

Kardiyoloji bölümüne gelen hastaların öncelikle tıbbi öyküleri dinlenir. Fiziki muayeneler gerçekleştirildikten sonra şüphe duyulan hastalara başta kan testi olmak üzere çeşitli testler gerçekleştirilir.

Egemed Hastanesi kalp sağlığını korumak, kal hastalıklarının teşhis edilmesi, tedavi edilmesi amacıyla dünya standartlarında donanımı, güçlü alt yapısı ve akademik unvanlara sahip hekimleri ile bölgedeki ihtiyaçlara uygun şekilde sağlık hizmetleri sunar.

Dahiliye Bölümü

Günümüz modern tıbbında bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında iç hastalıkları bölümü kendi içerisinde çeşitli yan dallara ayrılır. Erişkin hasta gruplarının cerrahi dışı olan tüm şikayetlerine ilişkin olarak direkt çözüm hizmetleri sunulur.

Ateşli hastalıklar, böbrek hastalıkları, metabolik hastalıklar, karaciğer hastalıkları gibi tüm sorunların başvuru ve çözüm merkezi dahiliye bölümüdür. Endokrinoloji, nefroloji, göğüs hastalıkları, gastroenteroloji, hematoloji, enfeksiyon hastalıkları, onkoloji, romatoloji, diyabet, kardiyoloji gibi kendini sürekli yenileyen yan dallar da dahiliyenin içinden ayrılan uzmanlık alanlarıdır.

Egemed Hastanesinde iç hastalıkları uzmanları tanısı konan hastalar için cerrahi tedavinin gerekli olması halinde genel cerrahi başta olmak üzere çeşitli cerrahi branşlara hastalarını yönlendirebilirler. Ameliyattan önce ve sonra pek çok vakanı akciğer, kalp, böbrek ve karaciğer sorunlarında direkt devreye giren ve sorunları çözen birim iç hastalıkları bölümüdür.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü

Kadın hastalıkları ve doğum bölümü kadın hastalıkları ile kadınların üreme organlarıyla alakalı yapılarla ilgilenir. Jinekoloji; rahim, vajina, rahim ağzı, vulva, tüpler gibi kadın üreme organları ile ilgili tüm hastalıkların teşhis ve tedavisinde, obstetrik kısım ise gebelik takibi, gebelik sorunlarının giderilmesi gibi çeşitli konularla ilgilenir. Bunun yanında kadın kısırlığı sorunlarının teşhis edilmesi, yumurta takibi, rahim filmi çekilmesi, aşılma ve tüp bebek yöntemleri ve tedavileri de bu bölümde yer alır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü

Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü yeni doğan bebeklerden başlayarak 16 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerin tetkik, tedavi ce koruyucu sağlık hizmetlerinin verilmesi üzerine çalışır. Egemed Hastanesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniği, yeni doğan yoğun bakım, bebek odası gibi farklı alt birimler vardır.

Hastaların muayene edilmesi esnasında büyüme ve gelişmelerinin değerlendirilmesi yanında aşı uygulamaları, işitme ve görme değerlendirmeleri, alerjik deri testleri de yapılır. Hastanede düzenli doktor muayenelerinden, hastalıkların teşhis ve tedavisi ile ilgili her türlü konuda uzman doktorlar tarafından hizmet verilir.

Nöroloji Bölümü

Nöroloji omurilik, beyin, kas ile ilgili hastalıkları inceleyen ve bu hastalıkların tanı ve tedavilerini yürüten bilim dalına verilen isimdir.

Nörologlar tarafından tanı konulan ve tedavi edilen hastalıklar;

·         Beyin ve omurilik tümörleri

·         Baş ağrıları

·         Uyku bozukluk sorunları

·         Migren

·         Alzheimer ve buna benzer demans hastalıkları

·         Baş dönmesi

·         Parkinson hastalığı

·         Felç durumu

·         MS hastalığı

·         Epilepsi

Bunların yanında Nöroloji Bölümü bu hastalıkların psikolojik sonuçları ile ilgili değerlendirmeleri de gerçekleştirir.

Genel Cerrahi Bölümü

Genel Cerrahi tıbbın önemli ve geniş kapsamlı alanları arasında yer alır. İlgi alanında olan organlar, bunların hastalıkları, tedavilerin çeşitliliği ve bu alanda gelişen teknolojiler hızla biriken bilgilerin takip edilmesini gerekli kılar.

Egemed Kuşadası Hastanesi bu alanda tanı ve tedavi ile alakalı tüm girişimleri gerçekleştirir. Özellikle hastaların tedavilerini kısaltmaya yönelik çalışmalar başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Laparoskopik cihazlar ameliyatların çok daha kısa sürelerde gerçekleşmesini sağlar. Sunulan avantajlar ile hastalar kısa sürelerde normal yaşamlarına dönebilir.

Saç Ekimi Bölümü

Saç dökülmesi problemleri farklı sebeplere bağlı olarak meydana gelebilir. Bazı kişilerde estetik ve kaygılar nedeniyle yaşam kalitesinin bozulmasına sebebiyet verir. Bu sebeple tıbbi tedavi ile sonuç alınamayan hastalarda saç ekimi uygulamaları tercih edilir.

Egemed Hastanesi’nde saç ekimi işleminden önce hastalar dermatoloji uzmanları tarafından muayene edilir. Gerekli tetkiklerin gerçekleştirilmesi sağlanır. Sonuçlara balı olarak hastaların saç ekim işlemlerine uygun olup olmadıklarına karar verilir. Saç ekiminden önce hastaların kullanmış oldukları kan sulandırıcı ilaçları 1 hafta öncesinden bırakması gerekir. Bunun yanında alkol alımı üç gün önceden sigara kullanımı ise bir gün önceden bırakılmalıdır.

Egemed Hastanesinde tüm dünyada sıklıkla tercih edilen FUE tekniği tercih edilir. Bu yöntemle ekilen saçlarda dökülme sorunları meydana gelmez. Bu süreçte kişilerin kendi saçlarında dökülme sorunları devam ederse yeniden saç ekim uygulamaları yapılabilir.

Dermatoloji

Egemed Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde deri kanseri, akne, zührevi hastalıklar, akne lekesi, saç dökülmesi, mantar enfeksiyonları, sivilceler, nasırlar, ağız mukozası gibi farklı hastalıkların tanı ve tedavileri oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Dermatoloji ekipleri özellikle deri kanserlerinin erken tanı ve tedavisi konularında oldukça başarılıdır.

Türkiye’de Sağlık Turizmi Avantajları

Türkiye’de pek çok hastalığın uzman doktorlar tarafından başarılı bir şekilde tedavisi mümkündür. Bu açıdan ülkede sağlık turizmi son derece gelişmiştir. Türkiye’nin bu açıdan sıklıkla tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında turizm ülkesi olması, coğrafi konum, sağlık sektöründe ileri teknoloji malzemeler kullanılması, ekonomik fiyatlar, kaliteli sağlık hizmeti sunulması yer alır.

İnsanlar sağlıkları için sadece kendi ülkelerinde değil başka ülkelerin de tedavi ve giderlerini araştırıp karşılaştırma yaparak hareket ederler. Hastanelerde yığılmalar, sağlık sektörünün sıkıntılı olması, tedavi maliyetlerinin yüksek oluşu gibi sorunlarla karşılaşan bilinçli hastalar diğer ülkelerin sağlık hizmetlerinden faydalanmak için araştırma içerisine girerler. Bu açıdan Türkiye’de sağlık turizmi başlı başına bir sektör olmuştur. Kuşadası Özel Egemed Hastanesi bu doğrultuda tercih edilebilecek hastanelerden biridir. Gerek uzman doktorlar gerekse sağlık alanında kullanılan teknolojiler açısından hastane son derece başarılıdır.

Bu açıdan sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye gelen hastalar Kuşadası’nın mükemmel güzellikleri içerisinde tatillerini yaparken aynı zamanda tedavi de olabilirler. Türkiye sağlık sektöründe başarılı olmasının yanında fiyatlarının ekonomik olması nedeniyle de tercih edilen ülkelerin başında gelir. Burada estetik ameliyatlar, saç ekimi, tüp bebek tedavileri gibi pek çok tedavi çeşidi başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Türkiye, coğrafi konumu, eğitimli insanları, sağlık kuruluşları bakımından sağlık turizmine oldukça elverişli ülkelerden biridir. Türkiye’de sağlık turizmi, klinikler, konaklama gibi çeşitli konularda bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık