Türkiye’nin En İyi Özel Hastaneleri: Memorial Hastanesi

Türkiye’nin En İyi Özel Hastaneleri: Memorial Hastanesi

Memorial Sağlık Grubu, seçkin kadrosu ve memnuniyet odaklı çalışmaları ile uluslararası kalite standartlarına uygun şekilde hizmet sağlar. Bu açıdan sağlık turizmi bakımından da sıklıkla tercih edilen hastanelerden biri olma özelliğine sahiptir.

Uluslararası kalite standartlarına uygun bir şekilde hizmet veren hastane sektörde öncü uygulamaları ile de dikkat çekmektedir. Memorial, Türkiye’yi dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmetleri ile tanıştırmıştır. Bunun yanında JCI Akreditasyon Kalite Belgesini alan Türkiye’nin ilk hastanesi olma özelliğine de sahiptir.

Memorial, uzman doktorları, sağlık personelleri ve hasta odaklı olan hizmet anlayışları ile çalışmalarını sürdürür. İleri tıp teknolojisi, kalite politikası ile donatılmış olan tanı ve tedavi üniteleri, modern mekanları ve konforlu hasta odaları ile Memorial sağlıkta güvenin adresi olmayı başarmıştır.

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve dişi etkileyen rahatsızlıklar hem Türkiye hem de tüm dünyada önemli sağlık problemleri arasında yer alır. Bu rahatsızlıklar hayatı doğrudan tehdit etmese de yaşam kalitesini olumsuz bir şekilde etkiler. Bu nedenle diş hastalıklarının tedavi edilmesi oldukça önemlidir.

Ağız ve dişleri etkileyen hastalıkların tedavi edilmemesi durumunda kalp sağlığında bozulmalar, dış görünüş sorunları, şiddetli ağrılar, sindirim problemleri, ağız kokusu, konuşma bozukluğu gibi çeşitli sorunlar meydana gelir. Memorial Sağlık Grubu Hastaneleri ağız ve diş sağlığı bölümlerinde tüm diş ve ağız hastalıkları kullanılan modern teknolojiler ile kaliteli bir şekilde tedavi edilir.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Uygulamaları Nelerdir?

Memorial Sağlık Grubu ağız ve diş sağlığı merkezlerinde online randevu sistemi sayesinde diş hekimlerine kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Diş implantları gibi önemli tedaviler de rahatlıkla gerçekleştirilir. Memorial Sağlık Grubu Hastanelerinde verilen diş tedavi hizmetleri;

·         Diş ağrılarının tedavisi

·         Koruyucu diş hekimlikleri

·         20 yaş dişlerinin tedavisi

·         Estetik diş hekimliği uygulamaları

·         Yüz travması sorunları

·         Protetik diş tedavileri

·         Dolgu ve kanal ile ilgili tedaviler

·         Diş beyazlatma uygulamaları

·         Diş implantı uygulamaları

·         Ortodonti tedavileri

·         Diş eti hastalıkları

·         Ağız, diş ve çene hastalıkları ve cerrahisi

·         Total parsiyel protez uygulamaları

Koruyucu diş hekimliği uygulamalarında süt diş dizisi ve bunu izleyen karma diş dizisi çocukların büyümelerinin en aktif olduğu dönemlerde gelişir. İlk sür dişleri 6 aylık dönemde çıkmaya başlayacaktır. Farklı grupta yer alan süt dişleri belirli dönemlerde düşer ve bunların yerini kalıcı süt dişleri almaya başlar. Bu durum yaklaşık olarak 12 yaşına kadar bu şekilde devam eder. Bu aşamada süt dişlerinin erken dönemlerde kaybedilmesi çene gelişimlerini de etkileyecektir. Bu da estetik ve konuşma ile alakalı bozukluklara neden olur. Kalıcı dişlere uygulanan bütün tedaviler süt dişlerine de rahatlıkla uygulanabilir.

Çocuk dişlerinin tedavi edilmesi pedodonti alanında gerçekleştirilir. Bu alan uzman yaklaşımları gerektire ayrı bir diş hekimliği bölümüdür. Bunun yanında çocukların büyüme süreçlerinde iskeletsel çene gelişimlerinin de bir ortodonti uzmanı tarafından kontrol edilmesi gerekir. Memorial ağız ve diş sağlığı klinikleri bu konuda uzman olan hekimleri sayesinde gelişim çağında olan çocukların sağlıklı diş ve ağız yapısına sahip olmalarını sağlayacak şekilde önlem alır ve tedavileri gerçekleştirir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi hastalara geniş bir alanda hizmet sunar. Pek çok farklı cerrahi dalın aksine bu bölüm işlev ve görünüm yanında düzeltme ve iyileştirme misyonu ile de çalışmalarını sürdürür. Burun estetiği günümüzde sıklıkla tercih edilen estetik uygulamalar arasında yer alır.

Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahiler arasındaki farklar. İşlev ile görünümlerin değişen oranlarıdır. Estetik uygulamalardan rekonstrüksiyona doğru gidildikçe işlevsel düzeltmeler de daha ön plana çıkacaktır.

Estetik Cerrahi

Estetik cerrahi yüz ve vücudun daha güzel görünmesi adına gerçekleştirilir. Estetik kavramları çağlar boyunca değişmiş olsa da insan vücudu ile alakalı güzellik kriterleri her zaman aynı kalmıştır. Kişiler bu kriterlere ne kadar yakın olursa kendilerini çok daha iyi hissedeceklerdir. Estetik cerrahi de bu noktada devreye girer. Bu alanda kişilerin en uygun ve güzel seçenekleri bulması sağlanır.

Çeşitli estetik cerrahi uygulamaları şu şekildedir;

·         Kepçe kulak düzeltme ameliyatı

·         Kanser ameliyatlarından sonra meme düzeltme ameliyatları

·         Burun estetiği uygulamaları

·         Dolgu ve botoks ile alakalı uygulamalar

·         Göz kapağı estetiği

·         Genital estetik uygulamaları

·         Yağ enjeksiyonları ile yüz gençleştirme uygulamaları

·         Kilo verme ardından vücut şekillendirme uygulamaları

·         Hollywood yanağı

·         Brezilya popo yapımı

·         Gamze yapımı uygulamaları

·         Yağ alma

·         Yüz ile boyun germe çalışmaları

·         Bacak, kol ve karın germe

·         Meme küçültme, büyütme ve dikleştirme ameliyatları

·         Jinekomasti uygulamaları

·         Meme büyütme ve dikleştirme uygulamaları

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Plastik ve rekonstrüktif cerrahi gelişimsel bozukluklar, doğumsal bozukluklar, enfeksiyonlar, yaralanmalar, tümörler ve diğer hastalıklar sonucunda hasar alan vücut kısımlarının onarımları için gerçekleştirilir.

Bu aşamada elde edilecek olan görünümlere dikkat edilse de asıl amaç sağlık ve işlevin tekrardan kazandırılmasıdır. Sıklıkla gerçekleştirilen plastik ve rekonstrüktif cerrahi uygulamaları içerisinde iyileşmeyen veya zor iyileşen yaralar, yüz kemiği kırıkları, yara izleri, genital organların doğuştan gelen bozukluk sorunları, deri kanserleri, mikrocerrahi, meme rekonstrüksiyonu, dudak, burun ve kulak gibi uzuvların onarılması çalışmaları yer alır.

Gastroenteroloji Cerrahisi

Gastroenteroloji cerrahisi bölümü, sindirim sistemi hastalıklarının teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi, sindirim sağlığının korunması tedavilerinde dünya standartlarında olan donanım ve alt yapısı ile hizmetlerini gerçekleştirir.

Bu bölümde yetişkinlerden, ileri yaşlardaki erişkinlere kadar sindirim sistemi sorunları yaşayan her yaş grubundan kişiye modern ve güncel yöntemler ile tanı ve tedavi imkanları sunulur. Sindirim sistemi; yemek borusundan başlayarak mide, onikiparmak bağırsağı, safra kesesi, karaciğer ve makata kadar olan tüm organları kapsar. Bu organlarda meydana gelen iyi ve kötü huylu bütün hastalıklar sindirim sistemi ile alakalı lan hastalıklar kategorisinde yer alır. Sindirim sistemi ile alakalı hastalıkların medikal, ameliyat dışı yöntemler ve girişimsel işlemlerle tedavi edilmesi gastroenteroloji cerrahileri ise gastroenteroloji cerrahisi bölümü tarafından tedavi edilir.

Gastroenteroloji cerrahisi bölümünde tedavi edilen hastalıklar;

·         Safra kesesi ve safra yolları ile alakalı hastalıklar

·         Özefagus hastalıkları

·         Pankreas ile ilgili rahatsızlıklar

·         Mide ve duodenum ile alakalı hastalıklar

·         Karaciğer ile ilgili hastalıklar

·         Anüs ile anal kanal hastalıklarıdır.

Modern Cerrahi Yöntemlerle Hastaya Yaklaşımlar

Memorial Hastanesi Gastroenteroloji cerrahisi bölümünde sindirim sistemi ile alakalı olan hastalıkların tanı ve tedavileri güncel teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilir. Hasta odaklı ve hastalara özel yaklaşımlarla evrensel standartlara uygun bir şekilde sağlık hizmetleri uygulanır. Cerrahi uygulamalar robotik, laparoskopik ya da açık yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilir. Gastroenteroloji ile endoskopik müdahaleler ile endoskopik stent yerleştirme işlemleri uygulanır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın hastalıkları ve doğum bölümü gebelik süreci, kadın sağlığı ve hastalıkları, doğum süreci ve sonrası ile alakalı problemler, yardımcı üreme yöntemleri ve kadın kanserleri konusunda deneyimli kadrosu ve modern teknolojiler ile hizmet sunar. Bunun yanında kadın sağlığı konusunda koruyucu hekimlik uygulamaları da bölümün uygulamaları içerisinde yer alır. Kadın hastalıkları ve doğum bölümünde her yaştan kadına en iyi şekilde tedavi hizmetleri sunulur.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Nedir?

Kadınların üreme ve doğum organları ile ilgilenen bölüm kadın hastalıkları olarak isimlendirilir. Jinekoloji olarak da isimlendirilen kadın hastalıkları rahim, yumurtalık, genital bölge, idrar torbası problemlerinin tedavi edilmesini sağlar.

Kadınlarda adet düzensizlikleri, yumurtalık kistleri, vajinal akıntılar, miyomlar, çikolata kistleri kısırlık, rahim ve rahim ağzı kanseri, cinsel fonksiyon bozuklukları, pelvik ağrılar, idrar kaçırma durumları söz konusu olabilir. Bunun yanında çocuk sahibi olmak isteyen hastalar için tüp bebek ve aşılama uygulamaları da kadın hastalıkları bölümünde gerçekleştirilir. Kadın hastalıkları uzmanı olan doktorlar pek çok alanda teşhis ve tedavi yöntemi uygular.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde Gerçekleştirilen Tetkikler Nelerdir?

Alanında uzman olan jinekologlar tarafından uygulanan işlem ve tetkikler kişilerin hastalık öykülerine, bulgulara, şüphe duyulan hastalıklara bağlı olarak değişiklik gösterir. Kadın hastalıkları ve doğum bölümünde uygulanan işlemler;

·         HPV testi ile alakalı uygulamalar

·         Ultrasonografik incelemeler

·         Smear testleri

·         Hormonal bozuklukların tespit edilmesi için kan testleri

·         Kan tahlilleri

·         Menopozda kemik yoğunluğu ölçümleri

·         Ultrason

·         Jinekolojik muayene işlemleri

·         Kanser taramaları

·         Jinekolojik kanser durumları

·         Mamografi

Jinekologlar Hangi Hastalıklarla İlgilenir?

Kadın hastalıkları ve sağlığı son derece geniş bir skalada yer alır. Kadın hastalıkları uzmanı olan doktorlar bu hastalıkların teşhis ve tedavilerini gerçekleştirir. En çok görülen kadın hastalıkları;

·         Pediatrik, ergen jinekolojisi

·         Adet düzensizliği ve adet düzensizliği sorunlarının nedeni

·         Cinsel fonksiyonlarla alakalı bozukluklar

·         Yumurtalık kistleri

·         Yüksek riskli gebelikleri takip edilmesi

·         Miyomlar

·         Ürejinekolojik problemler

·         Polikistik over sendromu

·         Genital beyazlatma

·         Endometriozis ve çikolata kisti

·         Genital PRP

·         HPV enfeksiyonu ve aşısı

·         Genital estetik

·         Jinekolojik onkolojik hastalıklar

·         Vajinismus

·         İnfertilite

·         İdrar kaçırma

·         Vajinal akıntı sorunları

·         Menopoz süreci

·         Vajinal mantar problemleri

·         Cinsel fonksiyon problemleri

·         Gebelik takipleri

·         Kimyasal gebelik

·         Gebelikte meydana gelen hastalıklar

·         Dış gebelik sorunları

·         Rahim içi problemler

·         Dismenore durumları

·         HPV enfeksiyonları

·         Premenstrüel sendrom

Karaciğer Nakli Merkezi

Memorial karaciğer nakli merkezi dünyaca ünlü uzman hekimleri ile organ naklinden sonra hasta bakımı konusunda uzmanlaşmış olan sağlık personelleriyle uluslararası standartlarda hizmet sunar. Canlılardan ve kadavralardan gerçekleştirilen tüm nakil işlemleri dünyanın en iyi sonuçlarının alındığı merkezlerde gerçekleştirilir. Bunun aynında çocuk ve erişkin karaciğer nakillerinin de başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanır.

Organ nakli sadece ameliyat süreci ile değil laboratuvar ve görüntüleme üniteleri, yoğun bakım, ameliyathane, yatan hasta katlarının ortak çalışmaları ve kalitesi ile ele alındığı bölümler bunun yanında tüm dünyada referans merkezi olma özelliğine sahiptir.

Türkiye’de pek çok ilke imza atan ve gerçekleştirilen ameliyatlarda Memorial hastanesi dünya tıp literatürüne de girmiştir. Memorial karaciğer nakli merkezlerinde özel cerrahi tekniklerin yanında kansız karaciğer nakil işlemleri de başarılı bir şekilde gerçekleştirilir.

Karaciğer Nakli İşlemleri

Kronik karaciğer yetmezliğinin tek tedavisi karaciğer nakli işlemleridir. Bu uygulamalarda hasta karaciğerlerin sağlam karaciğerler ile değiştirilmesi sağlanır. Tüm dünyada en sık karaciğer nakli siroz hastaları için uygulanır. Bunun yanında doğumsal birtakım hastalıklar ve bazı karaciğer tümörleri için de bu uygulamalar gerçekleştirilebilir.

Organ nakil işlemlerinde organ gereklidir. Nakil için uygun olan organlar hayatını kaybeden insanlar ya da hastaların yakınları içerisinden canlı vericilerden sağlanabilir. Yoğun bakım şartları altında hayatını kaybeden insanların yakınlarının organ bağışı kararı vermesi durumunda o organlar farklı pek çok hastanın hayatını kurtaracaktır. Bu şekilde bağışlanan organlarla gerçekleştirilen karaciğer nakilleri kadaverik karaciğer nakli olarak isimlendirilir.

Organ bağış sayısı yeterli olmadığından hastaların büyük kısmı karaciğer beklerken yaşamını kaybeder. Bu durumların yaşanmaması için başka bir canlıdan karaciğerinin bir parçası alınarak hastaların hayatlarının kurtulması mümkün olur. Bu amaçla hastaların kendi yakınları içerisinden an grubu uyan bir yakını ameliyat için gönüllü olabilir. Verici olan kişiler öncelikle son derece yoğun tetkik ve değerlendirmelerden geçirildikten sonra karaciğer vermesinde herhangi bir sıkıntı yoksa hastaların kilosuna uygun olan karaciğer bölümü vericiden alınarak hastaların karaciğerlerinin yerine takılır.

Obezite Cerrahisi Merkezi

Obezite, günümüzde yaygın olarak karşılaşılan hastalıklardan biridir. Bu hastalıkla her bakımdan mücadele edilerek bir ekip ve konsey yaklaşımı ile tedavi işlemleri gerçekleştirilir.

Memorial Sağlık Grubu Obezite Cerrahisi Merkezleri, pek çok hastalığa neden olan ve kendisinin de başlı başına bir hastalık olarak değerlendirildiği obezitenin tedavisini mutidisipliner bir bakış açısı ile sağlar. Obezite hastalığı başta Tip 2 diyabet olmak üzere kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, prostat, meme, jinekolojik problemler ve kalın bağırsak kanseri oluşumlarında da büyük bir risk faktörüdür.

Bunun yanında safra kesesi taşı, eklem hastalıkları, varis hastalıkları, reflü, infertilite, adet düzensizlikleri, uyku apnesi sendromu, doğum zorlukları, depresyon da dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların oluşumunda obezitenin rolü oldukça fazladır.

Obezite Nedir?

Obezite, vücutta yağ dokularının normalden daha fazla olmasına verilen isimdir. Günümüzde dünya nüfusunun yaklaşık olarak %30’luk bölümü kilolu ya da obez bireylerden meydana gelir. Obezite 21. Yüzyılın en önemli toplum sağlığı problemleri arasında yer alır. Bu rahatsızlık önemli ölümlerin yaklaşık %5’ine neden olur.

Obezite cerrahisi, tedavi aşamasında her hasta için ilk seçenek olmaz. Hastaların ilk önce diyet ve egzersiz yöntemleri ile kilo kontrolü programlarına alınması gerekir. Fakat vücut kitle indeksi çok yüksek olan çok kilolu hastalarda bu programlar uzun dönem sürdürülse de kilo kaybının yaşanmaması durumları söz konusu olabilir. Bazı hasta grupları bakımından kalıcı kilo kontrolü sağlayan etkili yöntem obezite cerrahisidir.

Gastrik bypass ameliyatı obezite cerrahisinde en sık tercih edilen uygulamalardan biridir. Obezite cerrahisinin kesin ve kalıcı bir etki sağlaması bakımından kişilerin önemli bir operasyon geçirdiğinin bilincinde olarak ameliyattan sonra beslenmesine ve egzersizlerine devam etmesi önemlidir. Obezite cerrahisi sonucunda hastalar hızlı bir şekilde kilo vermeye başlarlar. Fakat hastaların kilosunu koruması açısından yaşam tarzlarını kalıcı bir şekilde değiştirmesi son derece önemlidir.

Cerrahi sonrasında diyet ve yaşam tarzlarını değiştirmeyen hastalarda kaybedilen kiloların bir kısmının yeniden geri alınması durumları söz konusu olabilir. Teknolojik ilerlemeler obezite cerrahisinde önemli gelişmelerin yaşanmasın neden olmuştur. Laparoskopik ve robotik yöntemlerle gerçekleştirilen obezite cerrahisi sonrasında hastalar kısa sürelerde iyileşerek günlük yaşamlarına rahatlıkla dönebilirler. Ameliyat süreçlerinin kolaylaşması ve ameliyattan sonra risklerin azalması obezite tedavilerinde cerrahi tedavilerin daha çok tercih edilmesine neden olmuştur. Bunun yanında başarılı obezite cerrahisi sonrası hastaların obezite kaynaklı sağlık problemlerinden kurtulması da mümkün olur.

Hastalara hangi ameliyat yöntemlerinin uygulanacağı, obeziteye eşlik eden hastalıklar, yaşı, kilosu, yeme alışkanlıklarına bağlı olarak planlanır. Mini gastrik bypass uygulaması günümüzde sıklıkla tercih edilir. Ameliyat teknikleri ve uzun dönem sonuçları bakımından farklılık gösteren cerrahi teknikler bulunur. Memorial Sağlık Grubu Obezite Cerrahi merkezlerinde cerrahi işlem gerçekleştirilen hastalar ameliyattan sonra multdisipliner ekipler tarafından takip edilirler.

Türkiye’de Sağlık Turizmi

Türkiye’de uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen tedaviler son derece başarılıdır. Bu nedenle medikal turizm bakımından da Türkiye tercih edilen ülkelerden biridir. Bunların yanında Türkiye’de gerçekleştirilen tedaviler oldukça uygun fiyatlıdır. Türkiye’de sağlık turizmi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık