Türkiye’nin En İyi Diş İmplant Merkezleri ve Diş İmplantları

Türkiye’nin En İyi Diş İmplant Merkezleri ve Diş İmplantları

Ağız ve diş sağlığı konusunda yaşanan birtakım gelişmeler olsa da insanlar çoğunlukla yaralanma, periodental hastalıklar ve diş çürümesi gibi sebeplerle diş kaybı sorunları yaşayabilir. Uzun seneler dişlerin eksik olması halinde köprü ve takma diş tedavileri gerçekleştirilmiştir. Günümüz teknolojisinde ise daha çok diş implant tedavileri yeni ve kalıcı olmaları nedeniyle tercih edilir.

Diş implantları yedek diş kökleri olarak da bilinir. İmplant uygulamaları kişilerin doğal dişlerine uyacak bir şekilde sabit veya çıkarılabilir olan yapay dişlere güçlü bir temel oluşturma özelliği ile dikkat çeker yapıdadır. Bu uygulamalarda çoğunlukla doku dostu olması ile bilinene titanyum malzemeler tercih edilir. Eksik dişler için kök olarak kullanılan ve çene kemiğine yerleştirilen vidalar genellikle diş implantı olarak adlandırılır.

Diş İmplantı Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Diş implantı uygulamalarının pek çok farklı avantajı vardır. Bir günde diş implantı uygulamaları ile hastalar eksik dişlerine kısa sürelerde kavuşabilirler. Diş implantları her zaman hastaların kendi dişleri gibi bir görünüme sahiptir. Bunun haricinde hastalarda doğal diş hissi yaratma özelliği vardır. Kemiklere kaynayacak şekillerde tasarlandıklarından son derece kalıcı bir yapısı vardır.

Dişlerin kaybedilmesi durumlarında kök kısmında boşluk oluşur. İmplant uygulamaları ile kökler yeniden yapılandırılabilir. Uygun yapıda olmayan protezlerde dişlerin ağızda kayması gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. Dental implant uygulamalarında dişlerde kayma endişesi olmadan konulmak mümkündür.

Diş implantı fiyatı yapılacak olan tedavilere bağlı olarak farklılık gösterir. Bu uygulamalar sayesinde hastaların gülümsemelerini yeniden kazanması mümkün olur. Böylece kişiler kendilerini daha raht hissedebilirler. Geleneksel takma dişlerde oluşan kayma ve çiğnemenin tat almayı zorlaştırması problemleri yaşanır. Dental implantlar doğal dişlere benzerlik gösterdiği için bu tarz problemler meydana gelmez. Sevilen yiyecekler çaba sarf etmeden ve acı hissetmeden sorunsuz bir şekilde tüketilebilir. Gelenekse takma dişleri bulunan kişilere kıyasla ısırma kuvvetleri çok daha iyidir.

Diş implantı uygulamalarında köprülerde olduğu gibi dişlerin formlarının küçültülmesine ihtiyaç duyulmaz. Komşu dişlerin implantları destekleyecek şekilde değiştirilmesi gibi durumlar söz konusu olmadığından uzun süreler hastaların kendi dişleri gibi kullanımı mümkündür. İmplantların üzerine yerleştirilen ve doğal diş iskeleti olarak görev alan abutment sayesinde komşu dişlere zarar vermeden yeni dişlerin yapılması mümkün olur. Bunun haricinde bireysel implantlar ağız hijyenini sağla ve dişler arasında erişimlerin kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün olur. Bazal diş implantı bu özelliği sayesinde günümüz diş tedavilerinde sıklıkla tercih edilir. Dental implantlar protezler çıkarıldığında oluşan rahatsızlıklarında önüne geçer. Ağız hijyeni kurallarına düzenli bir şekilde uyulması halinde uzun zaman rahat bir şekilde kullanılabilir.

Diş İmplantı Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Rutin diş çekimi veya oral cerrahi işlemlerinden geçecek kadar sağlığa sahip olan bireyler genellikle diş implantı yaptırabilirler. Türkiye’de diş implantları son derece kaliteli ve uygun fiyatlı olması ile dikkat çeker.

Diş implantı işlemleri için kişilerin hem yeterli kemik hem de sağlıklı diş etlerine sahip olması önemli bir konudur. Kişilere implantların uygulanmasının ardından ağız hijyeni konusunda dikkatli olunması son derece önemlidir. Bunun yanında diş hekimlerinin düzenli bir şekilde ziyaret edilmesine de dikkat etmek gerekir. Kalp rahatsızlıkları, sigaranın çok kullanımı, baş ve boyun bölgesine uygulanan radyasyon tedavileri, diyabet gibi durumlar implant uygulamaları için hasta bazında değerlendirilir. Bireylerin implant uygulamalarına uygun olup olmadığını öğrenmek için diş hekimi ziyaretlerine gitmeleri önemlidir.

Diş İmplantı Nasıl Uygulanır?

Diş implantı süreçlerinde hastalara kişiselleştirilmiş tedavi planları uygulanır. Tedavi planları hastalara özel olacak şekilde tıbbi bakımdan ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak diş hekimlerince hazırlanır. Diş implantı genel fiyat yapılacak olan işlemlere bağlı olarak farklılık gösterir.

Titanyumdan yapılmış olan küçük bir direği bulunan diş kök implantları dişlerin kemik yuvalarına yerleştirilerek işlem gerçekleştirilir. Çene kemiğinin iyileşmesi ile beraber implantların da çeneye sağlam bir şekilde tutunması mümkün olur. İmplantların çene kemiklerine iyi bir şekilde kaynamasının ardından üst kısım ile uyumlanması işlemi gerçekleştirilir. İmplant üzerine yerleştirilen üst yapılan abutment olarak adlandırılır. Bu yapıların dişte iskelet görevi görme özelliği bulunur. Yeni dişlerin abutmentlerin üzerine yerleştirilmesinden sonra tedavi tamamlanmış olur.

Diş İmplantı Tedavisinde Ağrı Yaşanır Mı?

Diş implantı uygulamaları gerçekleştirilmeden önce hastalara lokal anestezi uygulaması yapılır. Bazen bu işlemler genel anestezi altında da gerçekleştirilebilir. Diş implantı fiyatı yapılacak işlemlere ve işlemin yapılacağı kliniklere bağlı olarak değişiklik gösterir.

Lokal anestezi işlemi gerçekleştirilen hastalarda gün içinde anestezi etkilerinin dağılmasının ardından hafif ağrı durumları yaşanabilir. Bu ağrılar son derece normaldir ve diş hekiminin vermiş olduğu ağrı kesiciler ile kısa sürelerde giderilmesi mümkündür. Genel olarak bir günde diş implantı tedavisi ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir.

Diş İmplantı Uygulamalarının Ardından Hastaların Karşılaşabileceği Durumlar

Diş implantı uygulamalarından sonra genel olarak hastaların karşılaşabileceği birtakım durumlar söz konusudur.

• Cerrahi alanın çevresinde şişlik ve ödem gibi sorunlar

• Diş implantı uygulamalarının yapıldığı alanlarda enfeksiyon

• Diş etinde veya ciltte morarma sorunları

• Küçük çaplı kanama sorunları

• Dudak, diş eti ve çene alanında ağrı durumları söz konusu olabilir.

Bu durumlar diş hekimlerinin yazmış olduğu ilaçlar ile en az seviyeye indirilebilir.

Diş İmplantı Tedavileri Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

• Kan pıhtılaşması sorunu olan kişilerde implant tedavilerinin uygulanması mümkün değildir. Öncelikle pıhtılaşma ile alakalı problemlerin ortadan kaldırılması gerekir.

• Şeker hastası olan kişilerde doku iyileşmeleri son derece yavaş olur. Bunun yanında enfeksiyon riskleri de oldukça fazladır. Şeker hastası olan kişilerin cerrahi operasyonlardan önce doktorların danışmaları ve bu duruma uygun cerrahi planlamaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

• Kalp hastası olan kişilerde hastaların konsültasyon sonrası değerlendirilmesi ve buna uygun olacak şekilde tedavinin planlanması gerekir.

• Sigara kullanımı ağız içerisinde bulunan dokularda bakteri plağı oluşmasına sebep olur. Bu durumun sonucunda enfeksiyon riskleri artar. Sigara kullanan hastaların implant tedavisinden 2 hafta önce ve tedaviden sonra yaklaşık 1 ay kadar sigara kullanmaktan kaçınması gerekir.

• Hipertansiyon hastalığı bulunan kişilerde ağı ve stres durumlarına aşırı tepki yaşanır. Uyaranlara aşırı tepki verilmesi durumunda diş implantı uygulamalarında kan basıncının akut yükselmesi gibi durumlar yaşanabilir. Konjestif kalp yetmezliği veya felç ve kanama gibi komplikasyonlar söz konusu olabilir. Bu sebeple hipertansiyon hastası olan kişilerin diş tedavilerine başlamadan kan basınçlarının ölçülmesi önemli bir konudur. Şüphe duyulan hastalarda doktor konsültasyonuna gidilmesi gerekebilir.

Diş İmplantı Tedavisi Uygulama Adımları

• Öncelikle zarar görmüş olan dişlerin çekilmesi işlemleri gerçekleştirilir.

• Gerekli görülmesi halinde çene kemiğinin işleme hazırlanması sağlanır.

• Diş implantlarının yerleştirilmesi işlemleri gerçekleştirilir.

• Kemik ve implant arasında kaynaşmanın sağlanması adına bir süre beklemek önemlidir.

• Hazırlanmış olan porselen dişlerin implantların üzerine yerleştirilmesi ile tedavi tamamlanmış olur.

Bir gün fiyatına diş implantı Türkiye’de son derece uygun bir şekilde gerçekleştirilir. Diş implantı uygulamalarında kemik yoğunlukları ile miktarları implant tedavileri bakımından uygun olmadığında kemik grefti işlemleri gerçekleştirilir. Bu işlemin ardından bölgede kemikleşmenin oluşması beklenir. Kemikleşmenin sağlanmasından sonra implantların ağız içerisinde uygun bir yere yerleştirilmesi sağlanır. Protez uygulamalarına geçilmesi bakımından diş implantlarının çene kemiği ile kaynaşması oldukça önemli bir konudur.

Diş implantlarının çene kemiğine kaynaşması 2-3 ay gibi bir sürede gerçekleşir. İmplant ve çene kemiğinin bütünleşmesinin ardından protezler hazırlanır. Ağız içinden alınan ölçüler ve renk hedeflemelerinden sonra protezlerin porselen laboratuvarlarında dişlere uygun estetik bir şekilde hazırlanması sağlanır. Kişilerin ağız içerisinde yapılan denemelerin ardından son şekil verme uygulamaları gerçekleştirilir. Ardından protezlerin ağız içerisinde ulunan implantlara vidalanması ya da yapıştırılması ile işlemler tamamlanır. Böylece hastaların kaybetmiş olduğu estetik ve fonksiyonların tekrardan kazanılması mümkün olur.

Diş İmplantı Tedavisinden Sonra İmplant Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Diş implantı tedavilerinin ardından kişilerin ağız hijyeni konusunda dikkatli olması son derece önemli bir konudur. Rutin diş fırçalama alışkanlıklarının dışında diş hekimlerinin önerdiği arayüz fırçaları, özel ipler ve ağız duşları ile implantın bulunduğu bölgelerin temizlenmesi gerekir. Bunun haricinde kişilerin düzenli bir şekilde diş hekimi kontrollerine gitmesi de önemli konular arasında yer alır. Bu konu ile alakalı en doğru yönlendirmeler diş hekimleri tarafından yapılacaktır. Bazal yöntemde diş implantı tedavisi oldukça kaliteli ve güvenilir bir şekilde yapılır.

• Diş implantı uygulamalarının ardından hastaların oda sıcaklığında ve yumuşak olan besinleri tüketmeye dikkat etmesi gerekir.

• Diş hekimlerinin belirlediği zamanların ardından hastalar normal beslenme düzenlerine dönebilirler.

• Ağız içinde bulunan dikişlerin korunması için sert ve tanecikli yapıda olan yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Bego Diş İmplantı Özellikleri

Bego diş implantı, 1980’li yıllarda kurulmuş olan ve bunun yanında diş sektörüne özel ürünler üretmiş olan bir firmadır. Firma önceleri yalnızca diş implantı üretmiştir. Bunun haricinde 30 yıldır çeşitli dental ürünlerin üretimlerinde de rol oynar. Marka bir Alman markası olması ile dikkat çeker. Bunun yanında Bego markasının diş implantları son derece uzun ömürlü olması ile de bilinir. Üst yapılarda kullanılan porselen ve zirkon gibi malzemelerde farklı çeşitlerde ürünlere sahiptir.

Bego implantlarının pek çok farklı avantajı bulunur. En önemli avantajlarından biri diş hekimleri açısından üretici desteği sağlar. Diş implantı öncesi ve sonrası ile alakalı olarak dikkatli olunması durumunda bu ürünler uzun süreler rahat bir şekilde kullanılabilir. Diş implantlarının üretiminde tıp, mühendislik ve işçilik iç içedir. Bu sebeple bu uygulamalar gerçekleştirilirken eğitimli teknikerler yanında malzeme desteğinin sağlanması da sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi bakımından önemlidir.

Bego implantlarda ara parçalara ihtiyaç duyulmadığı için bu implantların daha kısa sürelerde uygulanması mümkündür. Bunun yanında Bego implantlarının bakteri sızdırmazlık özelliği de vardır. Böylece enfeksiyonlara karşı ağız sağlığını korur. Bunun yanında diş eti ve diş köklerinde hastalık sorunlarına neden olmayacaktır. Bego implantlar bütçe dostu olması ile de dikkat çeker. Farklı implantlar ile kıyaslandığında oldukça uygun fiyatlıdır. Bilgisayarlı diş implantı fiyatı diğer uygulamalar ile kıyaslandığında daha pahalı olsa da oldukça güvenilirdir.

• Protetik tedavinin öncesi ve sonrasında düşüklerin engellenmesine yardımcı olur.

• Stabil iç bağlantıları olan implantlar oldukça güvenilir bir şekilde uygulanabilme özelliğine sahiptir.

• Tek diş tedavilerine ihtiyaç olması durumunda Bego implantların restorasyonlara karşı koruma özelliği bulunur.

• Son derece başarılı bir tasarıma sahiptir.

• Tedaviye uygun ve bunun yanında direkt yükleme özellikleri vardır.

• Bakteri sızdırmazlığı özelliği olduğundan ağızda enfeksiyon sorunlarına engel olur.

• İşlem sırasında parça fazlalığına ihtiyaç olmadığından risk durumlarının en aza indirilmesini sağlar.

• Bego implantlar Alman kalitesi ile imal edilir.

• Yapı açısından herhangi ara parçaya ihtiyaç duyulmadan rahat bir şekilde uygulanabilme özelliği vardır.

• Protetik kesiş noktalarına sahip olan yapıları ile dikkat çekerler.

Osstem Diş İmplantı Özellikleri

Osstem diş implantları Güney Kore’de üretilen bir markadır. Bu marka günümüzde ortaya koymuş olduğu başarılar ile özellikle Asya kıtasında sıklıkla kullanılır. Tüm dünyada en çok tercih edilen Güney Kore implant markaları içerisinde 5. sırada yer alır. Ağrısız diş implantı uygulamalarında Osstem markası sıklıkla kullanılır.

Osstem markası sürekli olarak AR-GE çalışmalarına devam eden bir firmadır. 1991 yılından bu yana implant alanında aktif bir şekilde hizmet sunar. 2018 yılından bu yana uluslararası kuruluşlar tarafından müşteri memnuniyeti en fazla olan Kore imalatı implant markası olma özelliği bulunur.

Osstem diş implantları Güney Kore’nin Seul şehrinde imal edilir. Bu firma, ürün güvenilirliğini sürekli artırmak için müşteri odaklı bir şekilde çalışmalarını sürdürür. Osstem firmasının FDA, ISO ve CE gibi çeşitli kalite sertifikaları bulunur. Bu sertifikalar çoğunlukla tüm dünya genelinde seçkin sağlık ürünlerine verilir.

Alt çene diş implantı uygulamaları bakımından Osstem markası oldukça kalitelidir. Bu implantlar şu ana kadar kullanılmış olan en verimli implant parçalarına sahip olması ile dikkat çeker. Ürünler incelendiğinde ürün kalitesi açısından üst seviyelerde olduğu görülür. Markanın implantlarının üretim aşamalarında büyük bir özen gösterilir. Sürekli olarak gerçekleştirilen kontrollerden sonra implantlar piyasaya sürülür.

Bu implantlar ile hastalar ana dişleri kadar rahat bir çiğneme şansı elde ederler. Bunun haricinde sağlıklı bir hisse de kavuşmuş olurlar.

• Osstem implantların protez gibi takılıp çıkan değil sabit bir yapısı bulunur.

• Öncesinde protez kullanmış olan kişilerin kullanmış olduğu diş implantları hastalara iyi bir çiğneme deneyimi sunar.

• Bu ürünün en sevilen özelliklerinden biri de ana dişe yakın bir hisse sahip olmasıdır.

Medentika Diş İmplantı Özellikleri

Medentika diş implantı uygulamalarının çeşitli avantajları bulunur. Hastalara sağlık yanında konfor da sağlar.

• Medentika diş implantları çene kemiğinde erime gibi istenmeyen durumları azaltır.

• Bu implantlar hastaların çok daha sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesine yardımcı olur.

• Bu diş implantları sayesinde hastalar hareketli protez kullanma zorunluluğundan kurtulurlar.

• Straumann Group bünyesinde yer alan Medentika implantlar üstün Alman teknolojisi ile üretilme özelliğine shiptir.

• Medentika implantlar ile doğal dişler aşındırılarak köprü yapılması gibi zorunluluklar ortadan kalkar.

• Estetik dayanıklılık açısından üstün özellikleri ile dikkat çekerler.

• Diş eti ve kemikler diş implantlarını desteklediğinden köprü protezlere göre daha doğal ve estetik görünümleri vardır.

Medentika diş implantları özellikle son yıllarda sıklıkla tercih edilen bir implant türüdür. Bir bazal diş implantının maliyeti nedir konusu bu işlemi yaptıracak kişilerce merak edilir. İşlemlerin fiyatları, malzeme markalarına, durumuna ve kalitesine göre farklılık gösterir.

Dental implantlar çene içerisine yerleştirilen ve vida şeklinde olan yapay diş köklerine denir. Bu ürünler titanyum malzemelerden üretilirler. Eksik olan doğal dişlerin yerlerine yerleştirilmesi ile işlemler gerçekleştirilir. Bu uygulamalar ayakta tedavi esasına uygun bir şekilde gerçekleştirilir. Bu sebeple lokal anestezi altında gerçekleştirilen uygulamalardır. Titanyum yapıda olan implantlar insan vücudu tarafından oldukça kolay bir şekilde kabul edilir.

Türkiye’de Diş İmplantı Tedavileri

Türkiye’de diş implantı tedavileri uygun maliyetlere başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Bu nedenle özellikle medikal turizm kapsamında Türkiye sıklıkla tercih edilir. Yurt dışından gelenler bu ülkede tedavi olmanın yanında mükemmel bir tatil yapabilirler. Türkiye’de diş implantı tedavileri, diş hekimleri ve klinikler ile ilgili bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık