Türkiye Abdominoplasti İçin İyi Bir Seçenek Mi?

Türkiye Abdominoplasti İçin İyi Bir Seçenek Mi?

Karın ve göbek altı bölgesinde meydana gelen deri sarkmaları, diyet ve egzersiz uygulamaları ile giderilemeyen yağlanma problemleri abdominoplasti ile çözülebilir. Hamilelik, sezeryan, sürekli kilo alıp vermeye bağlı olarak meydana gelen sarkıklıklar, yağlanma ve çatlak sorunları estetik cerrahi operasyonlar ile kolayca giderilir.

Karın ve göbek altı bölgesinde deformasyon sorunlarını gidermek için genel anlamda gerçekleştirilecek müdahalelerin yanında yağlanma ve sarkma sorunları yalnızca göbek deliği altı bölgesinde meydana gelmişse bu durumda mini karın germe operasyonu yeterli olabilir. Mini abdominoplasti ameliyatı uygulama süresi ve iyileşme süresinin kısalığı bakımından son derece kolay bir ameliyattır. İyileşme süreleri kişilere bağlı olarak, yaşam alışkanlıklarına ve fiziksel yapı özelliklerine göre değişiklik gösterir. Günümüz koşullarında tıp alanında meydana gelen yenilikler bu tarz ameliyatların diğer ameliyat türlerinde olduğu gibi son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini kolaylaştırır.

Karın Germe Operasyonu Nedir?

Karın bölgesinde meydana gelen ve estetik bakımdan kişilerin psikolojileri üzerinde olumsuz etkilere neden olan sarkıklık sorunlarını gidermek adına uygulanan estetik cerrahi işlemi karın germe ya da abdominoplasti operasyonu olarak isimlendirilir. Cerrahi bakımdan operasyondan sonra ciddi olarak vücudun fiziksel görünümünü düzeltmeyi sağlayan bu ameliyat türü diğer bütün cerrahi müdahalelerde olduğu gibi bazı riskler taşır. Bu risk durumları cerrahlar tarafından hastalara detaylı olarak anlatılacaktır. Bunun yanında riskler hastaların yaşam şeklindeki alışkanlıklarıyla da yakından ilgilidir.

Sigara ve alkol kullanımı, egzersiz yapmama ya da yetersiz egzersiz yapma operasyonun başarısı üzerinde doğrudan etkilidir. Etek, elbise ve pantolon gibi çeşitli kıyafetlerin kişilerin üzerindeki duruşunu olumsuz bir şekilde etkileyen dışarı doğru sarkan göbek çıkıntısı gerçekleştirilen ameliyattan sonra büyük derecelerde yok olacaktır. Bel çizgisini netleştiren ve ameliyattan öncesine göre daha düz bir karın görünümü vadeden bu operasyon pubik bölgenin hemen üzerinden ve göbek deliğinin alt kısmına atılan bir kesi ile gerçekleştirilir. Sezeryan çizgisinden daha uzun olan bu kesi mini abdominoplasti operasyonu için yeterli olacaktır. Üst karın bölgesinin de gerilmesine ihtiyaç duyulduğunda göbek deliğinin yerinin değiştirilmesi gerekir.

Karın Germe Ameliyatı ile Ne Amaçlanır?

Abdominoplasti ameliyatı düz bir karın ve daha genç bir vücut görünümü amacıyla gerçekleştirilir. Göbek ve karın bölgesindeki aşırı yağlanma ve sarkma durumlarının dışında bel ve basen bölgesinde yağlanma sorunu varsa liposuction ile birlikte karın germe operasyonu beraber yapılabilir. Yaşlılık sebebiyle cilt dokusunda meydana gelen gevşemeler bu ameliyatla rahatlıkla giderilebilir. Karın kasları ile derinin gergin bir hale getirilmesi ile bir miktar kilo kaybı durumu da söz konusu olur. Abdominoplasti ameliyatından sonra hastaların beden ölçülerinde bir iki beden küçülme beklenir. Düz bir karın ve sarkıklığı giderilmiş göbek ile bikini vücudu elde edilmesi sağlanır. Ameliyatın ardından iyileşme sürecinden sonra başlanılacak egzersizler ile operasyonla elde edilen görüntünün daha düzgün bir hale getirilmesi.

Karın germe işlemi fiziksel görünümün güzelleşmesini sağlayacağından kişilerin özgüvenleri de artar. Bu yöntem kişilere psikolojik açıdan da önemli katkılar sağlar. Böylece estetik müdahale ile hastalarda iyi bir ruh hali ve yüksek özgüven hedeflenir.

Abdominoplasti Ameliyatı Kimlere Hangi Durumlarda Uygulanır?

Karın bölgesinde tüm diyet ve egzersiz çabalarına rağmen giderilemeyen fazlalık durumlarının söz konusu olduğu kişiler tarafından başvurulan vücut biçimlendirme yöntemidir. Sezeryan ile gerçekleştirilen doğumlardan sonra veya çoklu hamilelik gibi çok fazla kilo almaya sebep veren durumlarda doğumdan sonra tercih edilen bir estetik cerrahi ameliyatı olması ile dikkat çeker.

Vücudu deformasyona uğramış kişilere uygulanan bir yöntemdir. Bu tip durumlardan sonra kendi kendine normal ve gergin duruma dönmeyen karın, kas ve cilt yapısına sahip olan kişilerin kolaylıkla eski görünümlerine kavuşması mümkün olur. Abdominoplasti uygulaması kronik bakımdan herhangi bir rahatsızlığı olmayan ve anestezi uygulamaya uygun olan hastalar için önerilen bir yöntemdir. Ancak şeker hastalığı gibi kanın pıhtılaşmasına engel teşkil edecek kronik sorunları olan kişilerde bu ameliyatın gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Yaraların iyileşmesi, birtakım komplikasyonların oluşmaması ve ameliyat sürecinin başarıyla sonuçlanması için hastaların kronik rahatsızlıklarının bulunmaması gerekir.

Karın Germe Ameliyatına Hazırlık Süreci Nasıldır?

Karın germe ameliyatına karar verilmesinden sonra hastaların vitamin ve birtakım ilaçların kullanımı, sigara ve alkol tüketimi gibi konularda doktorlarının talimatına uyması gerekir. Bu durum sonucun başarılı olması bakımından oldukça önemlidir. Hastaların sigara ve alkol kullanım alışkanlığı varsa ameliyattan yaklaşık 2 hafta öncesinde bu alışkanlıkları bırakmaları gerekir.

Ameliyatın bekleme süreçlerinde nezle grip veya herhangi bir hastalık durumunun gelişmesi halinde ameliyatın ertelenmesi faydalı olacaktır. Güneşlenme, aşırı egzersiz, düşük kalorili diyetler gibi aktivitelerden bu süreçte uzak durmak gerekir. İyileşme süreçlerini olumlu bakımdan etkileyecek olan meditasyon, dengeli beslenme, açık hava yürüyüşü gibi faaliyetler hastalara hem psikolojik hem de fiziksel açıdan katkı sağlar.

Karın Germe Ameliyatı Uygulamaları Nelerdir?

Geniş kapsamlı karın germe ameliyatı normal şartlar altında 2-4 saat arasında gerçekleştirilir. Mini abdominoplasti ameliyatları ise genellikle bir iki saat arasında yapılır. Genel karın germe ameliyatlarında puding bölgenin üst kısmında konumlandırılan kesi iki kalça kemiğinin arasına açılacaktır. Göbeğin diğer dokular ile ilişkisinin kesilmesi amacıyla ikinci bir kese açılmasına da ihtiyaç duyulur.

Mini abdominoplasti ameliyatında göbek deliğinin yeri değişmez ancak genel karın germe ameliyatlarında göbek deliğinin de yeri değiştirilir. Cilt dokusunun her yönden kaburgalara doğru gerginleştirilmesi sağlanır. Altta bulunan kasların belirginleştirilmesi açısından oldukça geniş bir yüzey sabit bulunduğu alandan kaldırılır. Ortaya çıkan karın kasları orta kısımda bir araya getirilerek yeni biçimlendirilmiş halleri ile dikilir ve bu şekilde sabitlenmesi sağlanır. Bu işlemden sonra üst yüzeyde bulunan deri aşağı doğru çekilip iyice gerilecektir. Göbek deliğinin yeni yerine yerleştirilip dikilmesi ve sabitlenmesi sağlanır. İçerde birikmesi istenmeyen kan ve ödemin dışarı düzgün bir şekilde atılması için ameliyat bölgesine Diren takma işlemi gerçekleştirilir. Bu tüpler sayesinde yara içerisinde bulunan kan ile sıvının dışarı atılması mümkün olur.

Karın germe ameliyatları çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilir. Bunun yanında mini abdominoplasti ameliyatında lokal anestezi ile işlemlerin gerçekleştirilmesi mümkündür. Ancak lokal anestezide germe ve çekme işlemlerinin farkında olunması herhangi bir acı durumu söz konusu olmasa da hastalarda hassasiyet yaratabileceği için lokal anestezi çok fazla tercih edilmez.

Karın Germe Ameliyatı ve İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme süreci hastaların metabolizma yapılarına ve yaşam kalitelerine göre değişiklik gösterir. Hastaların hastanede kalma süreleri birkaç saat olabileceği gibi birkaç gün kadar da olabilir. İlk birkaç gün hastaların ağrı ve acı hassasiyetinin olması normaldir. Bu sorunlar doktorun vermiş olduğu antibiyotik ve ağrı kesiciler ile daha hafif atlatılır.

Duş alma ve pansumanların yenilenmesi konusunda doktor tavsiyesine göre hareket edilmesi iyileşme süresinin daha hızlı olmasına yardımcı olur. Cilt yüzeyinde bulunan dikişler bir haftalık süreden sonra alınacaktır. Geriye kalan dikişler estetik dikiş olduğu için kendi kendine eriyerek kaybolur. Skar izleri yaklaşık 1 yıl sonra hafiflemeye ve azalmaya başlar. Fakat bu izlerin tamamen kaybolması mümkün değildir. Bu izler bikini bölgesi çizgisinde olduğundan dışarıdan ilk bakışta fark edilmez. İlk Bir haftanın ardından yeterince düz bir duruş beklenmese de hastaların yürümeye başlaması önemli bir konudur. Eski formum daha hızlı hissedilmesi bakımından en kısa sürede fiziksel aktivitelere ve egzersizlere başlamak önemlidir. Ancak bu süreçte ağır egzersizlerden kaçınmak gerekir.

Abdominoplasti Ameliyatı Sonrası Yeni Görünüm Nasıldır?

Abdominoplasti ameliyatı sonrası fiziksel görünüm açısından mükemmel bir silüet kazanmak mümkün olur. Yeni ve kusursuz bir görünümün kazandırmış olduğu özgüvenle hastaların daha mutlu ve pozitif bir bireye dönüşmesi sağlanır. Bu durum karın germe ameliyatının en başarılı sonuçları arasında yer alır. Hastalar dengeli bir yaşamı benimseyerek beslenme düzenlerini istikrarlı ve yararlı bir çizgide tuttuklarında yeni görüntülerinin uzun yıllar kullanılması mümkün olur. Karın germe uygulamaları yakın vadede yeni bir hamilelik düşünmeyen kadınlar ve ideal kilosuna kısmen olsa da ulaşmış erkekler için uygun bir ameliyattır. Bu pozisyonların korunması bakımından kalıcılık açısından son derece önemlidir. Bütün tabii operasyonlarda olduğu gibi karın germe ameliyatının alanında uzman doktorlar ve tam teşekküllü kliniklerde ya da hastane koşullarında gerçekleştirilmesi önemlidir. Karın germe operasyonu bir zayıflama yöntemi olmadığı için kilonun kontrol edilmesi ve sürekli olarak büyük ölçülerde kilo alınmaması önerilmektedir. Ameliyattan sonra hastaların iş ve sosyal hayata dönüşü kişilerin vücut yapılarına ve iyileşme hızlarına bağlıdır. Ağır cisimlerin kaldırılmaması ve iyileşme süreçlerinin hemen akabinde yoğun fiziksel aktivitelerin gerçekleştirilmemesi sağlıklı bir iyileşme dönemi için son derece önemlidir.

Abdominoplasti Ameliyatı İçin Uygun Adaylar

Karın bölgesinde diyet ve egzersizde dirençli yağ birikimi sorunları olan ve bunun yanında yine karın bölgesinde çatlak ve sarkma oluşumları gözlenen, karın kasları zayıflamış olan kadınlar ve erkekler karın germe tedavisi için uygun adaylardır. Doğum yapmayı düşünen kadınların karın germe ameliyatlarını bu süreçten sonrasına ertelemeleri gerekir.

Karın Germe Ameliyatından Sonra Kişileri Neler Bekler?

Karın germe ameliyatı sonrası kişilerin ortalama 1-3 gün arasında hastanede kalmaları gerekir. Bu ameliyat sonrasında şişlik ve ağrı durumlarının yaşanması normaldir. Bu sorunlar birkaç gün kadar yaşanabilir. Ağrının giderilmesi amacıyla kişilere doktor tarafından ağrı kesici verilecektir.

Ameliyattan 1 ile 3 gün arasında karın bölgesine takılan direnler çıkarılır. 1-3 hafta içerisinde de dikişlerin alınması işlemi gerçekleştirilir. Hastalar 2-4 hafta arasında işlerine yeniden dönebilirler. Birkaç ay sonra ise kişilerin kendini tamamen eskisi gibi hissetmesi mümkün olur. Bütün fiziksel aktiviteler rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Yara izlerinin görünümünün belirsiz bir hale gelmesi 9-12 ay kadar sürecektir. Ancak dikiş izlerinin tamamen kaybolması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Dikiş izleri mayo veya bikini altına saklanabilir seviyede olduğu için bu konuda herhangi bir problem yaşanmaz.

Karın germe ameliyatı geçiren kişilerin çoğu düzenli egzersiz ve dengeli beslenme ile ameliyattan sonra elde edilen görüntüyü yıllarca koruyabilirler.

Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Hamilelik Dönemi

Karın germe ameliyatı yaptırmayı düşünen kişilerin en fazla araştırdığı konulardan biri de karın germe ameliyatından sonra hamile kalma durumlarının herhangi bir soruna neden olup olmayacağıdır. Karın germe operasyonu hamile kalmayı etkilemez. Bunun yanında hamilelik döneminde herhangi bir sorunu neden olan bir ameliyat çeşidi değildir. Karın gerdirme işlemi yaptıran kadınlarda hamilelik için uygun dönem operasyonun iyileşme süreçlerinin tamamlanması ile doğru orantılıdır. Operasyondan ne kadar süre sonra hamile kalınabileceğine doktorlar tarafından karar verilmesi gerekir. Bir diğer önemli konu da hamilelikten sonra karın germe ameliyatı yaptırmak isteyen annelerin bu süreçte ne kadar süre beklemeleri gerektiğidir. Hamilelikten sonra karın gerdirme ameliyatı için ideal süre doğumdan yaklaşık bir yıl sonrasıdır. Bu süreçte annenin düzenli beslenmesi ve emzirme, egzersiz yardımıyla verebilecekleri kadar kilo vermeleri sağlanır. Bunun yanında çatlak ve sarkıklıkların derecelerinin tam olarak belirlenmesi de önemlidir. Yeni bir gebelik düşünmeyen ve karın bölgesini gerdirmek isteyen kadınların doğumdan sonraki bir yıl bittiğinde Bir uzman hekime danışmaları ve ameliyat sürecini planlamaları gerekir. Karın gerdirme ameliyatı yaptıran kadınlarda yeni doğumdan sonra yeni sarkma ve çatlak durumları söz konusu olabilir. Bu nedenle yeniden hamile kalmayı düşünen anne adaylarının bir süre bu ameliyatı ertelemeleri daha doğru olacaktır

Abdominoplasti ameliyatı genel sağlık durumunda herhangi bir problem olmayan, en küçük çocuğu en az 1 yaşında olan ve sonrası için yeni bir hamilelik düşünmeyen karın bölgesinde daha önceden büyük bir operasyon geçirmiş olmayan doktor tarafından karın germe ameliyatının uygun görüldüğü bütün hastalara rahatlıkla yapılabilir.

Karın Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürede Gerçekleştirilir?

Total abdominoplasti olarak da isimlendirilen tam karın germe ameliyatı genellikle 3-3,5 saat arasında gerçekleştirilir. Fakat geniş karın bölgesi bulunan kişilerde operasyon 4 saate kadar uzayabilmektedir. Bu sebeple karın germe ameliyatı süresi kişilere bağlı olarak farklılık gösterir. Sarkma ve gevşeklik problemlerinin daha hafif olduğu hastalarda uygulanan mini karın germe ameliyatı daha kısa sürelerde yapılır. Mini karın germe ameliyatı yaklaşık bir buçuk saat içerisinde gerçekleştirilen bir operasyondur.

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi karın gerdirme ameliyatından sonra da meydana gelebilecek bazı komplikasyonlar bulunur. Oluşabilecek bu komplikasyonlar arasında en önemlileri kanama ve enfeksiyon sorunlarıdır. Bu nedenle ameliyattan sonraki süreçlerde hastaların dikkatli olması, hekimin vermiş olduğu ilaçları kullanması, ani hareketlerden kaçınması ve pansumanları düzenli bir şekilde yapması son derece önemlidir.

Abdominoplasti Ameliyatında İyileşme Dönemi

Karın germe ameliyatı iyileşme süresi merak edilen konular arasında yer alır. Bu süreçler ameliyatın koşullarına bağlı olarak farklılık gösterir. Genel bakımdan hastalar 1-2 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmeleri mümkün olur. Bunun yanında hastaların karın germe ameliyatından sonra özel bir korse giymeleri de son derece önemlidir. Bu korse yaklaşık bir ay kadar devamlı olarak giyildiğinde karın bölgesinin istenen forma ulaşması ve operasyonun veriminin artması mümkün olur. Ameliyattan yaklaşık 3-4 saat sonra hastalar ayağa kalkarak birinin yardımıyla yürüyebilirler. Ameliyatın ertesi günü hastaların herhangi bir destek almadan Yavaş yavaş yürümeye başlaması mümkün olur. Operasyon sırasında karın bölgesine uygulanan işlemler ve dikişler sebebiyle hastaların kısa bir süre Ağrı hissetmeleri normaldir. Bu durum oldukça doğal olmakla birlikte hekimin vereceği ağrı kesiciler ile ağrılardan kurtulmak mümkün olur.

Karın germe ameliyatından yaklaşık 2-3 gün sonra hastaların banyo yapmasında herhangi bir sakınca yoktur. Rutin işlerini tek başlarını yapabilecek bir duruma gelmeleri mümkün olur. İlk bir haftalık süreçte dikişler tam olarak kaynamayacaktır. Bu sebeple ıkınma, hapşırma ve öksürme gibi eylemler sebebiyle hastaların canının yanması durumları söz konusu olabilir. Bu eylemlerin şiddetli olması durumunda dikişler zarar görebilir. Bu sebeple bu konuda olabildiğince imtina etmek son derece önemlidir.

Türkiye'de Abdominoplasti Ameliyatı Fiyatları

Türkiye'de abdominoplasti ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin yanı sıra son derece uygun fiyatlı olduğu için sağlık turizmi kapsamında da sıklıkla tercih edilir. Türkiye'de abdominoplasti ameliyatı fiyatları klinikler ve çok daha fazlası hakkında bilgi almak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık