Diş İmplantları İçin Türkiye’ye Seyahat Güvenli Mi?

Diş İmplantları İçin Türkiye’ye Seyahat Güvenli Mi?

Teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler modern tıpta da çeşitli gelişmelerin yaşanmasına imkan sağlamıştır. Günümüzde diş hekimliğinde de çeşitli gelişmeler söz konusu olmuştur. Diş implantları modern diş hekimliğinde sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir.

Dişlerde eksiklik durumlarının söz konusu olması sağlık ve kozmetik bakımdan bazı sorunların yaşanmasına sebep olur. Teknolojide yaşanan çeşitli gelişmeler ile birlikte diş hekimliğinde de bazı gelişmeler yaşanmıştır. Diş implantı tedavisi günümüzde sıklıkla uygulanan yöntemlerden biridir.

Diş İmplantı Tedavisi ve Çözümleri

Diş implantı yöntemi için gerçek dişlerin yerine, diş görevi görmesi için yapay protezler yerleştirilir. Diş implantları iki farklı parçadan oluşur. Bu uygulamalarda genellikle titanyum esaslı olan malzemeler tercih edilir. Bu ürünler yapay parça veya kök parça şeklinde adlandırılır. Diğer bölüm ise dişin üstünde bulunan ve dişin özünü oluşturan kısımdır.

İşlevini kaybetmiş olan dişler çekildikten sonra bu kısma yuva oluşturulması işlemi gerçekleştirilir. Elde edilen yuvalara implant temelini oluşturacak kök parçalar yerleştirilir. Yerleştirilen kök parçaların yerlerine tam olarak oturması adına geçecek olan süreler hastalara göre farklılık gösterir.

Diş implantı tedavi süresi genellikle 3-5 ay arasında gerçekleştirilir. Bu süre geçene kadar hastalar dişsiz kalacaktır. 3-5 aylık süre içerisinde yeterli kemik kaynaşması olması durumunda implantın üst bölgesinde yapılması gereken işlemler gerçekleştirilir.

İmplant dişler çoğunlukla diş eksikliği bulunan hastalara veya protez diş kullanan kişilere estetik ve rahat bir kullanım sunulması açısından önerilir. Bunun haricinde ağzında diş bulunmayan kişilere de sabit bir protez sunmak amacıyla bu yöntem tercih edilebilir.

Uygulanacak olan diş implantlarının çapları kişilerin ağzındaki kemik yapılarına, uygulamanın yapılacağı alanın genişliğine ve çene yapısına göre farklılık gösterir. Gerçekleştirilecek diş implantlarının uzunlukları, büyüklükleri, çapı ise önceden çekilen panoramik filmler ve 3 boyutlu filmlerin incelenip gerekli hesaplamaların yapılması ile elde edilir.

Diş İmplantı Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?

Diş implantı avantajları son derece fazla olduğu için bu yöntem günümüzde sıklıkla uygulanır. Diş implantı uzun yıllar herhangi bir problem çıkarmadan ağız içerisinde kalabilme özelliğine sahiptir. Günlük olarak bakımların yapılması halinde uzun yıllar doğal dişlere yakın çiğneme fonksiyonlarına sahip olan ve bunun haricinde herhangi bir rahatsızlığa neden olmayan implantların kullanımı mümkündür. Diş implantları günümüz diş hekimliğinde başarılı bir şekilde uygulanan uygulamalar arasında yer alır.

Diş implantı tedavisi tek diş kayıplarının yaşanması durumunda dahi oldukça başarılı bir yöntemdir. Dişlerde herhangi bir restorasyona gerek olmadan uygulanabilme özelliği vardır. İyi koşullar altında kaliteli malzemeler kullanılarak ve hijyenik alanlarda yapılan implant işlemlerinin çeşitli avantajları bulunur.

Diş implantlarının alanında uzman olan diş hekimler tarafından gerçekleştirilmesi ileride yaşanabilecek problemlerin de önüne geçer. Diş implantlarının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi halinde çeşitli avantajları vardır.

• Diş implantı uygulamaları konuşmayı düzenlemesinin yanı sıra ağızda meydana gelebilecek koku sorunlarının giderilmesini sağlar.

• Kemik erimesi gibi problemlere engel olarak kemik kaybı yaşanmasının önüne geçer.

• Estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olduğundan kişilerin özgüvenlerinin artmasını sağlar.

• Çiğneme fonksiyonlarında herhangi bir sorun olmadığı için kişilerin sorunsuz bir şekilde beslenmesine olanak tanır.

• Protezlerin çıkması gibi çeşitli korkular olmadan kişiler implantlarını sorunsuz bir şekilde kullanabilir.

• Diş implantı uygulamaları bireylerin yaşam kalitelerinde artış olmasını sağlar.

• Bu tedavi seçeneği diğer tedavilere göre yüksek bütçeli olsa da uzun yıllar herhangi bir problem yaşanmadan kullanılabilme özelliği bulunur.

Diş implant vidaları belirli bir ölçüye sahip olduğundan çene kemiği uygun olan kişilere uygulaması son derece kolaydır. Bunun yanında genel sağlık durumu iyi olan kişilere uygulanması tercih edilir.

Diş kayıplarının meydana gelmesi halinde tek diş veya bütün dişlere güvenli bir şekilde uygulanabilir. Diş implantı tedavileri genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen uygulamalardır. Bu sebeple herhangi bir ağrı durumunun yaşanması mümkün değildir. İşlemin ardından akşam saatlerinde bir miktar ağrı durumu söz konusu olsa da bu sorunların önüne ağrı kesiciler yardımıyla geçilebilir. Diş implant tedavi süreleri genellikle 2-5 ay arasında sürer.

Diş İmplantı Tedavisi Aşamaları

Diş implantı tedavisi için uzun ömürlü bir diş istenmesi halinde hastaların ağız ve diş bakımlarına dikkat etmeleri son derece önemli bir konudur. Bu işlemlerde kullanılan malzemeler son teknoloji olduğundan fiyatlandırmalar da bir miktar fazla olabilir. Diş implantı uygulamaları uzun ömürlü olduğu için diğer tedavilerde olduğu gibi birkaç yıl arayla para harcanmasına ihtiyaç duyulmaz.

Diş implantı malzemesi olarak titanyum kullanılır. Bu sebeple ağızda bulunan organizmalar ile uyumlu bir yapısı vardır. Bu nedenle diş implantlarının reddedilmesi gibi durumlar yaşanmaz.

Diş implantı uygulamaları iki aşamadan meydana gelir. İlk aşama cerrahi uygulamalardır. Sonrasında ise üst protez aşaması gerçekleştirilir. İmplantların kemiğe yerleştirilmesi yaklaşık 30 dakika gibi bir sürede gerçekleştirilir. Toplam işlem hastaların kemik yapısına, genel durumuna, yapılacak olan işlem miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir. İmplant uygulamaları genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen tedavilerdir. Fakat bazı durumlarda genel anestezi ya da sedasyon altında bu uygulamaların yapılması mümkündür.

Diş implantı uygulamalarının lokal anestezi altında gerçekleştirilmesi durumunda ağrı gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz. Diş implantı hastaları genellikle ağrı durumlarının yaşanmasından korkarlar. Bu uygulama lokal anestezi altında yapılsa bile ağrı gibi istenmeyen durumların yaşanması söz konusu olmaz. Uyuşturma işleminin ardından diş hekimleri yapacakları uygulamaları rahat bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bu aşamada hastalar ağrı hissetmeyecektir. Operasyon tamamlandıktan 3 saat sonra hastalarda hafif ağrı durumları yaşanabilir. Bu ağrıların ise ağrı kesicilerin kullanımı ile giderilmesi mümkündür.

Ağrı şiddetleri hastalara bağlı olarak farklılık gösterecektir. Fakat dayanılmaz ağrıların meydana gelmesi gibi bir durum olmayacaktır. Ağrı kesicilerin kullanımı ile meydana gelen ağrıların giderilmesi mümkündür. Diş implantlarının uzman diş hekimlerince çene kemiğine yerleştirilmesinden sonra bu implantların canlı dokular ile kaynaşması açısından 3-4 ay kadar beklenilmesi gerekir.

Bu süre tamamlandıktan sonra üst bölgede bulunan protezler bir haftada tamamlanabilir. Kök implantların üzerine yerleştirilen protezler gerekli görülmesi durumunda 3 boyutlu planlamalar ile önceden ayarlanabilirler.

Diş implantı uygulamalarında çene kemiğinin yetersiz olması durumunda yapay kemik greft kullanımı ile işlemler gerçekleştirilebilir. İmplant uygulamalarında çene kemiğinin yetersiz olması durumları oldukça önemli bir konudur. Bu aşamada eklenen yapay kemikler 6 ay gibi bir sürede gerçek kemik yapılarına dönüşür. Bunun haricinde vücudun çeşitli bölgelerinden alınan kemik parçaları ile de çene kemiğinin güçlendirilmesi işlemleri yapılabilir.

Diş İmplantı Uygulamalarında Çene Tomografisi Çekilmesi

Diş implantı işlemlerinde çene tomografisi çekilmesi önemli konular arasında yer alır. Diş implantı uygulanacak bölgede ne kadar hacim olduğunu tomografi ile anlamak mümkündür. Diş implantı tedavilerinin başarılı bir şekilde yapılabilmesi adına en, boy, çene kemiği yüksekliği konularına dikkat etmek gerekir. Diş tomografisinin çekilmesi ile 3 boyutlu protez planlamalarının da kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi mümkün olur.

Bütün durumlarda diş hekimleri tarafından çene tomografisi istenebilir. Cerrahi komplikasyon riskleri bulunan kişilerde ise kesinlikle tomografi çekilmesi önerilir.

Diş İmplantı Tedavilerinde Teknolojinin Geldiği Son Nokta

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte diş implant tedavileri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Eksik bir veya daha fazla dişin yerine kalıcı olarak diş implant tedavileri uygulanır. Diş implant uygulamalarının yapılabilmesi adına kemik yapısının durumu da oldukça önemli bir konudur.

Çene kemiğinin yeterli olmadığı durumlarda yaşanan sorunlar günümüzde ortadan kalkmıştır. Büyüme çağında olan kişiler dışında eksik diş durumları için önerilen tek tedavi diş implantı uygulamalarıdır. Özellikle son 5 yıldır diş implantlarında navigasyon ya da tomografi ile uygulamalar gerçekleştirilir. Tomografi ile yapılan tedavilerde başarı oranları son derece yüksektir. Bu uygulamanın en önemli avantajları arasında kemik yapısı ile tam uyumlu olan diş implantlarının yerleştirilmesi yer alır.

Flap kaldırma uygulamasına ihtiyaç olmadan az bir kesi ile gerçekleştirilen tedavilerde kişilerin diş implantlarından korkuları da azalmıştır. Bu uygulama ile hem hastaların konforunu sağlamak mümkün olur hem de diş hekimleri çalışmalarını son derece rahat bir şekilde gerçekleştirir. Bu yöntem sayesinde diş implantı işlemi son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Diş etinin açılmasına gerek kalmadan implant yerleştirilmesi uygulaması ile daha az ödem söz konusu olur. Bunun yanında iyileşme süreleri de daha kısa sürer.

Tüm tedavilerde olduğu gibi diş implantı uygulamalarında da çeşitli komplikasyonlar söz konusu olabilir. İmplant uygulamaları için alanında uzman olan hekimler ile çalışmak da son derece önemli konulardan biridir.

Lazer Diş İmplantı Tedavisi

Lazer implant tedavisi işleminde kemik yuvasının hazırlanması uzun bir aşamadır. Bu sebeple bu yöntem Türkiye’de kullanılan bir uygulama değildir. Teknolojinin ilerlemesi ile beraber sürekli yeni teknikler kullanılmaya başlamıştır. Lazer implant yönteminde de kısa sürelerde çeşitli gelişmelerin yaşanacağı düşünülmektedir.

Yapılacak olan implant tedavileri ile doğal diş fonksiyonlarına yakın durumların yaratılması sağlanır. Diş implantlarını ilk kez kullanacak olan kişiler kısa süre içerisinde uyum sağlarlar. Böylece uzun yıllar diş implantlarının kullanımı sağlanır.

Diş İmplantı Uygulamalarında Bakım Nasıl Olmalıdır?

Diş implantı sonrası bakım ile ilgili dikkat edilmesi gereken çeşitli konular bulunur. Diş implantı tedavileri cerrahi uygulamalar olduğu için işlemin ardından şişlik gibi durumlar yaşanabilir. Çene kemiğine yuva açılması işlemi ile yerleştirilen implantların az da olsa travmaya sebep olması durumları söz konusu olur. Diş hekimleri bu tedavinin ardından çoğunlukla uygulaması yapılmasını önerir. Ağız dışında gerçekleştirilen buz kompreslerinin 5 dk boyunca tutulması gerekir. Ardından 8 dk kadar dinlenilerek işlemlere devam edilmelidir.

Böylece şişlik problemlerinin en aza indirilmesi sağlanır. Buz uygulamalarının uzun süreler tutulması buz yanığı problemlerine neden olabilir. Bu sebeple hastaların bu uygulamaları uzun süreler yapmaması son derece önemli bir konudur.

Diş İmplantından Sonra Beslenme Nasıl Olmalı?

Diş implantı sonrası beslenme konusunda hastaların dikkatli olması gerekir. Diş implantlarının çene kemiğine kaynaşması durumunda hastaların soğuk, sıcak veya sert besinlerin tüketimlerinden kaçınmak oldukça önemli bir konudur. Hastaların oda sıcaklığında besinleri tüketmesi gerekir. Bunun yanında bu aşamada beslenme kısıtlı olacağından meyve ve meyve suyu gibi gıdaların tüketimlerine de dikkat edilmelidir.

Diş implantı sonrası diş hekimleri sıcak ve soğuk gıda tüketimleri ile ilgili dikkatli olmalıdır. Cerrahi müdahaleler ile diş etlerinin açılması ardından dikilerek kapatılması sağlanır. Diş etlerinin iyileşmesi aşamasında darbe gibi istenmeyen durumlar yaşanmamalıdır. Bunun haricinde hastaların bu alanlara baskı uygulamaktan kaçınması gerekir.

Diş implantı sonrası ağız bakımı konusunda özellikle ilk 48 saatlik dönemde dikkatli olmak gerekir. Operasyonun ardından ilk gün ağız çalkalanmamalıdır. Bunun dışında gargara yapmaktan da uzak durulması gerekir. İlk dönemlerde diş ipi ve diş fırçası kullanımında kişilerin nazik olması gerekir. İmplant aralarının gazlı bez veya pamuk ile temizlenmesine dikkat edilmelidir.

Sigara veya alkol kullanımı hastaların iyileşme süreçlerinin olumsuz etkilenmesine sebebiyet verir. Hastaların sigara kullanması ağız içerisinde bulunan bakteri plaklarının enfeksiyona çevirmesine uygun ortamlar hazırlanır. Bu durum kemik ve diş implantlarının iyileşmesinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olur. Bu durumda hastaların yaralarının geç iyileşmesi durumları söz konusu olacaktır. Sigara kullanan hastaların tedavilerinin ardından 1 ay kadar süre boyunca sigaradan uzak durmaları önemli bir konudur. İmplant tedavisi sonrası ağız bakımı konusunda doğal dişlere gösterilen özen gösterilmelidir. Diş implantı uygulamalarının ardından yapılan bakımlar implantların başarılı olmasında en büyük etkenlerden biridir.

Diş İmplantı Uygulamaları Ne Zaman Gerçekleştirilir?

Diş eksikliği sorunu olan kişiler hem estetik hem de hem de fonksiyonel açıdan birtakım sorunlar yaşayabilirler. Etkili bir çiğneme yapılmaması durumunda sağlıklı beslenme de mümkün olmayacaktır. Diş kayıpları zamanla çene eklemlerinde bazı sorunların yaşanmasına neden olur.

Diş implantı tedavileri travma, periodontal nedenler, hastalık ve çürük gibi sebeplerle kaybetmiş olan bireylere uygulanan etkili bir yöntemdir. Diş eksikliği sorunlarının olduğu yerlerde zamanla çene kemiğinin erimesi gibi istenmeyen sorunlar meydana gelebilir.

Eksik dişler yerine uygulanacak diş implantları çene kemiğinde meydana gelen deformasyonların yaşanmasını engeller. İmplant uygulamaları kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olması halinde gerçekleştirilir. Bunun yanında bu uygulamaların kemik yapısı gelişmiş genç hastalara uygulanmasında da bir sıkıntı bulunmaz. Kemik sorunları olan kişilerde ise yeni teknolojiler ve gelişmelerle ileri teknikler uygulanarak diş implantları yapılabilir.

Diş İmplantı Tedavilerinin Kimlere Uygulanması Mümkün Değildir?

Diş implantı işlemleri genel sağlık durumu iyi olan kişilere rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir. Baş ve boyun bölgelerinde radyoterapi görmüş hastalara bu uygulamaların yapılması doğru olmayacaktır. Kemik gelişimi tam olarak gelişmemiş olan kişilerde ve sigara kullanımı yara iyileşmesini geciktireceği için çok fazla sigara kullanan kişilere bu uygulamalar yapılmaz.

Tansiyon, hemofili ve diyabet gibi hastalıkları olan kişilerde ilk önce doktor ile görüşülmesi ve uygun şartların oluşturulması sonrasında diş implantı uygulamaları gerçekleştirilebilir.

Vücudun Diş İmplantını Reddettiği Durumlar Yaşanır Mı?

Vücudun implantı reddetme riski oldukça az olması ile dikkat çeker. Yapılan araştırmalara göre titanyumun doku dostu olduğu bilinmektedir. Bu nedenle implantların üretiminde titanyum kullanımı söz konusudur. Diş implantlarında doku reddi gibi durumların yaşanması söz konusu değildir. İyileşme aşamalarında enfeksiyon meydana gelmesi, bireylerin ağız bakımlarına dikkat etmemesi, sigara ve alkol kullanımları kemik ve birleşmenin engellenmesine sebebiyet verir. Bu tarz durumlarda diş implantlarının kaybedilmesi gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir.

Diş İmplantı Uygulamalarının Yan Etkileri Var Mıdır?

Yapılan tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi diş implantı yan etkileri de bulunur. Yan etki durumları genellikle küçük boyutludur ve bunlar tedavi edilebilir.

• Cilt veya diş etlerinde morarma sorunları

• Diş implantı yapılan alanlarda ağrı sorunları

• Diş eti veya yüzün şişmesi gibi sorunların yaşanması

• Küçük çağlı kanama problemleri

• Diğer dişler ya da kan damarlarında yaralanma sorunlarının yaşanması

Diş İmplantı Türkiye’de Yapılır Mı?

Diş implantı uygulamaları Türkiye’de başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Bunun haricinde uygulamalar diğer ülkelere göre son derece uygun fiyatlı olduğundan sağlık turizminde de sıklıkla tercih edilir. Türkiye’de diş implantı uygulamaları, uzman diş hekimleri, güvenilir klinikler ile ilgili bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık