Türkiye’deki En İyi Meme Dikleştirme İşleminin Tanımı Nedir?

Türkiye’deki En İyi Meme Dikleştirme İşleminin Tanımı Nedir?

Meme dikleştirme ameliyatı doğuştan yapısal olarak kişilerde estetik kaygılar yaratan ya da zaman içerisinde formunu kaybeden memelerdeki deformasyonların ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen estetik işlemlerdir. Görsel açıdan göğüslerin ideal formuna yakın olması bireylerde özgüvenin artmasına yardımcı olur. Meme dikleştirme veya göğüs kaldırma işlemleri ismi ile bilinen uygulamalar ile beden çok daha orantılı bir şekil kazanacaktır. Bu da kişilerin kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olur.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Neden Yapılır?

Göğüs bölgesi yaş ve diğer etmenlere bağlı olarak deformasyona uğrayabilir. Bu nedenle meme toparlama operasyonları günümüzde sıklıkla tercih edilen uygulamalardır. Meme dikleştirme uygulamaları çoğunlukla çok fazla kilo verme sebebiyle sarkan göğüslerin toparlanması için yapılır. Kadınlarda hamilelik döneminde göğüs hacminde artış meydana gelir. Doğumdan sonra ise memelerde sarkma durumları söz konusu olabilir.

Emzirme sebebiyle memede sarkma sorunları yaşanabilir. Bu durum kadınlarda göğüslerin eskisi gibi formda olmaması sebebiyle estetik kaygılar yaratır. Bunun yanında doğum yapmış olsun ya da olmasın yer çekimi de kadınlarda göğüs sarkması sorunlarına neden olur. Yanlış sütyen kullanımı göğüslerde sarkma sorunlarına veya asimetri problemlerine neden olabilir. Bunun haricinde kaza gibi travmalar sebebiyle de yine meme dikleştirme uygulamaları gerçekleştirilir. Memenin doğuştan ya da zaman içerisinde diğerine göre daha sarkık olması durumlarında da dikleştirme operasyonlarına ihtiyaç duyulabilir.

Meme Dikleştirme Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Meme, kadın bedeninde görsel algıda önemli bir parçadır. Doğum, emzirme ve yaşın ilerlemesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak zaman içerisinde memelerde sarkma ya da deforme olma durumları yaşanabilir. Fakat meme toparlama estetiği sayesinde kadınların dik göğüslere sahip olması mümkündür.

Mastopeksi olarak isimlendirilen meme dikleştirme operasyonundan önce hastaların detaylı kontrol ve muayene edilmeleri gerekir. Bu kontrollerde meme başının konumu ve memenin sarkma derecesi gibi konuların belirlenmesi sağlanır. Ardından hastaların vücut durumlarına bağlı olarak operasyon süreçleri ikiye ayrılır.

Küçük memeye sahip olan kişilerde göğüs altına silikon dolgusu yapılarak meme dikleştirme işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede meme toparlama işlemi göğüs hacmi ile orantılı bir şekilde yapılabilir. Büyük memelerde yapılan dikleştirme işlemlerinde göğüs dokusunun bir bölümü alınarak işlem uygulanır. Bunun yanında göğüslerde asimetri sorunları varsa operasyon esnasında bunların eşitlenmesi işlemleri gerçekleştirilir.

Genel anestezi altında gerçekleştirilen meme dikleştirme operasyonu çoğunlukla bir günlük dinlenme süresi gerektirir. Ancak doktorun uygun görmesi halinde hastanede yatış sürelerinin daha uzun olması durumları da söz konusu olabilir. Meme toparlama operasyonu için çoğunlukla kendi kendine eriyen dikişler kullanılır. Bu sayede dikişlerin zamanla kendi kendine kaybolması mümkün olur.

Meme Dikleştirme Operasyonu Kimler İçin Uygundur?

Estetik operasyonlar içerisinde en fazla başvurulan ameliyatlardan biri de meme dikleştirme ameliyatıdır. Bireyler çeşitli nedenlere bağlı olarak meme dikleştirme operasyonlarına başvurabilirler. Çoğunlukla fazla kilo kaybı yaşamış kişilerde göğüs bölgesinde meydana gelen sarkma ve deforme durumlarında meme dikleştirme ameliyatlarına başvurulur. Meme yapısının doğuştan küçük olması ve sarkma sebebiyle şeklinden rahatsızlık duyulması halinde meme dikleştirme ameliyatlarına başvurulabilir. Göğüslerin düz ya da sarkık olması kıyafet seçimlerinde ve bunun yanında kişilerin duruşunda çeşitli sorunlara neden olur. Meme başı ve meme uçlarının aşağı doğru dönük olması durumunda da meme toparlama operasyonları yapılabilir.

Uzman doktorların uygun gördüğü kişilerde meme dikleştirme işlemlerine karar verilir. Meme dikleştirme fiyatları kişilere uygulanacak işlemlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Meme dikleştirme operasyonu fiyatları silikon, doku çıkarma, toparlama ya da vücudun diğer bölgelerine gerçekleştirilecek ek müdahalelere göre değişiklik gösterir.

Meme Dikleştirme İşleminden Sonra His Kaybı Olur Mu?

Göğüs dikleştirme operasyonu en fazla uygulanan estetik operasyonlardan biridir. Bu işlemden sonra kişilerde his kaybı olup olmadığı merak edilir. Meme toparlama işlemi sonrası ilk zamanlarda kişilerde his kaybı durumları söz konusu olabilir. Fakat bu his kaybı durumu geçicidir. Sonrasında sinirlerin innerve olması ile uyarılma hissi yeniden gelir.

Operasyon öncesinde his kaybı durumlarının yaşanabileceği doktor tarafından hastalara aktarılır. Meme dikleştirme operasyonundan sonra emzirmenin mümkün olup olmadığı da merak edilen bir konudur. Bu ameliyatın ardından bebeklerin emzirilmesinde herhangi bir sıkıntı bulunmaz. Operasyon esnasında süt kanalları, süt bezleri ve meme başının zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Göğüslerden doku alınması ve operasyonlarda göğüste ne kadar bir değişiklik yapıldığına bağlı olarak emzirme durumları değişiklik gösterebilir.

Göğüs Dikleştirme İşleminden Sonra İyileşme Dönemi

Göğüs dikleştirme ameliyatı iyileşme süreci dikkat edilmesi gereken bir konudur. Doğru sütyen kullanımı ve bunun yanında ameliyatın adından göğüs bölgesine özenli bir bakım yapılması gerekir. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi meme dikleştirme operasyonlarından sonra oluşabilecek komplikasyonlar vardır. Bu komplikasyonlar kanama ve enfeksiyon durumlarıdır. Enfeksiyon risklerinin en aza indirilmesi için doğru pansuman ve hijyen kurallarına uymaya özen gösterilmelidir. Bunun yanında doktorun vermiş olduğu ilaçların düzenli bir şekilde kullanımı da önemli bir konudur.

Kanama olasılığı düşük olsa bile hastaların ters hareket yapmaktan kaçınmaları gerekir. Meme toparlama ameliyatından sonra komplikasyon durumlarının en aza indirilmesi için dikkat edilmesi gereken durumlar şu şekildedir;

• Kolların omuz hizasından yukarı kaldırılmasından kaçınılmalıdır. Ameliyattan üç hafta sonra kişiler bu tarz hareketler yapabilirler.

• Meme dikleştirme operasyonunun dördüncü günü sonrasında duş almada herhangi bir sıkıntı bulunmaz. Ancak hastaların daha erken dönemlerde duş almaktan kaçınmaları gerekir.

• Ameliyatın ardındaki süreçte ilk 30 gün hastalar göğüs üzerine yatmamalıdır. Aksi halde dikişlerin zarar görmesi durumları söz konusu olabilir.

• Meme dikleştirme operasyonunun ardından hastaların çok fazla ağırlık kaldırmaması gerekir.

• Ameliyatın ardından en az 40 gün kadar denize girmekten kaçınılmalıdır. Altıncı haftadan sonra dikişlerin durumuna bağlı olarak denize girilebilir.

• Spora başlamayı düşünen kişilerin ameliyattan sonra en az bir ay kadar iyileşmeyi beklemesi gerekir. Sonrasında doktor onayı ile hafif sporlara başlanabilir.

• Ameliyattan yaklaşık 6 hafta sonra hastalar balenli sütyen giymeye başlayabilirler. Operasyonun ardından tercih edilen kıyafetlerin göğüs bölgelerinin rahat olması önemli bir konudur.

• Üç aydan sonra hastalar dilerlerse ağır sporlar yapabilirler. Fakat bu süreçte doktor kontrollerinin ihmal edilmemesine özen gösterilmelidir.

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonrası Normal Hayata Dönüş Nasıldır?

Göğüs dikleştirme ameliyatı yaklaşık 2 saat kadar sürer. 5-10 günlük bir sürede memede şişme ve morarma görülmesi normaldir. Fakat zaman içerisinde bu şikayetlerin azalması gerekir. Ameliyattan sonra 6 haftalık süreçte hastaların yumuşak balensiz göğüsleri saran sütyen kullanmaları gerekir. 3-4 gün sonra hastaların normal yaşamlarına geçmesi mümkündür. Bunun haricinde kollarda ağrı sorunları da söz konusu olabilir. Bebekli bireylerin bu süreçte bebeklerini kucaklarına almamaları önemlidir. Araç kullanma gibi durumlara 2 haftalık süreç sonrasında başlanmalıdır. 6 ay sonunda dikişlerin tamamen kaybolması durumu söz konusu olur. Fakat bu süreçlerin kişilere özel faktörlere göre şekillendiğinin unutulmaması gerekir.

Doktor kontrolü, hijyen, sağlıklı beslenme büyün operasyonlarda olduğu gibi meme dikleştirme operasyonunda da önemlidir. Bütün bu sürecin özenli ve dikkatli bir şekilde tamamlanması ile hastalar hayallerindeki göğüslere kavuşmuş olurlar. Hastaların meme dikleştirme operasyonuna karar vermeden önce psikolojik açıdan buna hazır olmaları önemli bir konudur. Bunun haricinde ameliyattan sonra emzirme gibi çeşitli kaygılarında doktorlar ile paylaşılması gerekir. Meme dikleştirme fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösteren bir konudur.

Bedende orantının sağlanması ve rahatsız olunan diğer bölgelerin de açık ve net bir şekilde doktora belirtilmesi en iyi sonucun alınması açısından önemlidir.

Ameliyatsız Meme Dikleştirme Mümkün Mü?

Krem ve masaj uygulamaları ameliyatsız meme dikleştirme olarak bilinir. Bunun yanında diğer bazı aletler kullanılarak da meme başının, katlantı çizgisinin üzerine çıkması yani meme dikleşmesi sağlanmaz. Yaygın olarak bilinen durumların aksine spor yapmak da memede dikleşmeye sebep olmaz.

Anatomik bakımdan göğüs kası ile meme dokusunun duruşu arasında herhangi bir bağlantı yoktur. Meme dikleştirme işlemi sadece cerrahi operasyonlar ile gerçekleştirilebilir. Meme dikleştirme yöntemi, memeleri sarkan, bölgede fazladan derisi olan herkese uygulanabilir. Bütün bunların yanında meme dikleştirme uygulamaları iki meme arasındaki boyut farklarının giderilmesi için protez kullanılmadan da gerçekleştirilebilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrasında İz Kalır Mı?

Güncel teknikler ve malzemeler ile gerçekleştirilen meme dikleştirme ameliyatlarında bir miktar iz kalma durumu söz konusu olabilir. İz kalma durumları yaşansa da bu izler dikkatli bakılmadığı sürece görülmez. Esmer tenli olan bireylerde ameliyat izlerinin görünmesi oldukça zordur. Fakat bu konuda hassas olan kişilerin ameliyat öncesinde durumu doktor ile konuşması önemlidir. Günümüzde izsiz meme dikleştirme ameliyatlarının gerçekleştirilmesi imkansızdır.

Göğüslerde Sarkma Problemleri Neden Meydana Gelir?

Meme sarkması durumu pitoz olarak da isimlendirilir. Bu durumun meydana gelmesinin çeşitli nedenleri bulunur.

• Yer çekiminin vücudun şeklini etkilemesinin önüne geçilmesi mümkün değildir. Özellikle sütyen kullanmayan kişilerde memenin sarkması gibi durumlar söz konusu olabilir.

• Kalıtsal nedenlerle memeyi taşıyan bağların zayıf olması nedeniyle sarkıklık sorunları erken dönemlerde başlayabilir.

• Yaşlanmaya bağlı olarak hormonal nedenlerle meme dokusunda azalma durumları söz konusu olur. Bu durumda memelerinin içinin boşalması ve sarkma durumları yaşanır.

• Gebe ve emziren kadınların memelerinde daha fazla sarkma durumu söz konusu olur. Meme dokusu emzirme döneminde sütle dolu olduğundan üstünde bulunan cilt ve aradaki bağlarla beraber büyüme durumu söz konusu olur.

• Memelerde çok fazla kilo alıp verme nedeniyle hacim değişiklikleri meydana gelir. Bu durum cildin esnekliğinin aksi yönlerde etkilenmesine neden olur ve bu durumda sarkma meydana gelir.

• Emzirme döneminin bitmesi ile artık süt üretmeyen meme dokusu hamilelikten önceki durumuna geri döner. Ancak meme bağları ve cilt eski sıkılığını kaybederek sarkma durumları söz konusu olur.

Doğru Meme Boyutu ve Şekli Nasıl Tespit Edilir?

Genel geçer ideal meme büyüklüğü veya şekli gibi bir durum bulunmaz. Kişilere, kültürlere, çağa göre değişen göğüs beğenileri bulunur. Ancak buradaki ortak konu, meme hacminin dışında memelerin doğal ve diri olmasıdır. Bu sebeple kişilerin vücut yapıların uygun olan şekil ve büyüklüğe estetik cerrahlar beraber karar verir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Bu aşamada estetik cerrahlar ile ameliyattan beklentilerin, uygulanan şekil ve olası problemlerin detaylı olarak konuşulması önemlidir.

• Ameliyattan 10 gün öncesi ve sonrası kanama riskini artırdığı için doğum kontrol ilacı, E vitamini ve aspirin kullanımlarının bırakılması gerekir.

• Herhangi bir hastalık, alkol, sigara, ilaç kullanımı, kalıtsal meme hastalığı ya da kanser bulunuyorsa hekimle bu durumların konuşulması gerekir.

• Meme dikleştirme ameliyatlarında meme dokusunun şekillendirilmesi işleminde blok olarak yerinden ayrılarak farklı bir yere taşınır. Bu nedenler ameliyattan önce ve sonra sigaranın bırakılması önemlidir. Sigara, kan dolaşımının bozulmasına neden olarak doku ölümüne neden olur.

• 40 yaşın altında olan bireylere meme ultrasonografisi, 40 yaşın üzerinde olan bireylerden ise ilave olarak mamografi istenir.

Meme Dikleştirme Operasyonuna Bağlı Risk Durumları Nelerdir?

Bütün ameliyatlarda olduğu gibi meme dikleştirme ameliyatından sonra nadir rastlanabilecek risk faktörleri vardır. Ameliyata özel bu risklerden kaçınmak adına cerrahlar gerekli olan bütün önlemleri alacaklardır. Fakat buna rağmen nadir de olsa enfeksiyon, kanama, yağ nekrozu, yara iyileşmesinde gecikme, alerjik reaksiyon, meme ucunda his kaybı, ameliyat izinde belirgin komplikasyonlar ve bütün operasyonlarda meydana gelebilecek lokal ve genel anestezi ile alakalı sorunlar meydana gelebilir. Yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalıkları gibi çeşitli etkenler nedeniyle de komplikasyon durumları söz konusu olabilir.

Yalancı Meme Sarkması

Meme başı, meme alt sınırının üzerinde bulunsa bile, meme dokusunun alt sınırın altında olması durumları yaşanabilir. Teşhis aşamasında özenli ayırım yapılması son derece önemli bir konudur. Çoğunlukla göğüsteki hacim kayıplarına bağlı olarak oluştuğu için dikleştirme yöntemi yerine hacim verme operasyonları tercih edilir.

Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Ameliyatları Birlikte Yapılır Mı?

Gerekli görülen hallerde meme dikleştirme ve meme büyütme uygulamaları aynı ameliyatta yapılabilir. Tek başına meme dikleştirme ameliyatları göğsün dolgun görünmesi için yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda meme dikleştirme ile aynı seanslarda veya en az 6 ay sonra meme dokusunun arkasında ya da göğüs kasının altında hazırlanan cebe uygun hacimlerde meme protezleri yerleştirilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatından Sonra Emzirme

Ameliyattan sonra hastanın süt verebilmesi için meme bezi, meme başı ve süt kanalları arasındaki ilişkilerin bozulmaması önemli bir konudur. Meme dikleştirme sırasında bu ilişkilere zarar vermeyen tekniklerin seçilmesi halinde süt verme mümkün olur.

Meme Dikleştirme Egzersizleri Var Mıdır?

Spor ile memenin dikleştirilmesi mümkün değildir. Bunun yanında göğüs kaslarının meme içerisinde değil arka kısmında bulunması gerekir. Spor ile bu kasın gelişmesi sağlansa da meme içindeki meme bezleri ve yağ dokularının spor ile toparlanmasının sağlanması mümkün olmayacaktır.

Meme Dikleştirme Sonuçları Kalıcı Mı?

Elde edilen sonuç son derece uzun bir süre kalıcı olur. Memenin sonsuza kadar sıkı ve dik durması mümkün olmaz. Sutyen kullanmamak, yerçekimi, gebelik, hızlı kilo değişiklikleri, yaşlanma gibi etkenlerin devamında uzun vadede yeni sarkık sorunları meydana gelebilir.

Çok fazla kilo alımı nedeniyle cilt ve bağların esnekliğini yitirmesi durumları söz konusu olur. Bu durumda memede yeniden sarkma meydana gelebilir. Sağlıklı bir yaşam süren ve kilosunu koruyan kişilerde yapılan meme dikleştirme işlemleri uzun süreler kalıcı olacaktır.

Meme Dikleştirme Ameliyatının Gebeliğe Etkileri

Meme dikleştirme ameliyatı gebelik ya da gebelik sonrası memeden beslemeye karşı olumsuz bir etkiye sahip değildir. Dikleştirme ile beraber aynı zamanda meme küçültülecekse emzirme sorunları meydana gelebilir. Ancak zamanlamanın ameliyattan hemen ameliyattan hemen sonra olmaması son derece önemlidir. Gebelikte aşırı kilo alımı nedeniyle göğüs derisinde çatlamalar ve sarkma sorunları meydana gelebilir. Bu gibi durumlara hazırlıklı olmak oldukça önemlidir.

Türkiye’de Meme Dikleştirme Fiyatları

Türkiye’de meme dikleştirme operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Bunun yanında yapılan işlemler son derece uygun fiyatlıdır. Yurt dışından gelen kişiler için bu uygulamalar çok daha uygun fiyatlı olduğu için sağlık turizmi kapsamında da sıklıkla tercih edilir. Türkiye’de meme dikleştirme fiyatları, en iyi klinikler ve uzman doktorlar ile ilgili firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

 

Yorum Yazın

Ücretsiz Danışmanlık